Z ljubljanske policijske uprave sporočajo, da so seznanjeni z napovedmi o novem sredinem protestu v Ljubljani.

Shod do zdaj ni bil prijavljen, kar pomeni, da ni organizatorja, ki bi poskrbel za varnostne ukrepe, zato bodo za red tako znova skrbeli policisti, ki vse morebitne udeležence napovedanih shodov pozivajo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa naj upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Pozivajo k mirnosti in stropnosti

“Policija bo ves čas spremljala dogajanje na območju, kjer bo potekal javni shod in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem. V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo Policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe,” je zapisala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec.

Zaradi zagotavljanja varnosti bo v sredo omejeno gibanje na določenih mestih, območje pa bo videonadzorovano. Policija opozarja, da na shode ni dovoljeno prinašati nevarne predmete, kot so pirotehnična sredstva, palice ali orodje. Udeležencem svetujejo, naj na shod ne prihajajo z otroki.

“Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na tak način možno zagotoviti varno izvedbo naloge,” so še dodali na PU Ljubljana.