Projekt Vida je v Sloveniji precej odmeven. Eden izmed načinov pomoči preko omenjenega projekta je tudi plačilo položnic, brez posrednika. Zaradi zaščite podatkov imajo položnice skrito ime in priimek starostnika. Plačilo se izvede direktno na račun ponudnika. Najprej morete izpolniti formular, kjer izberete približno vsoto in kako pogosto ste pripravljeni pomagati. Nato boste na e-mail prejeli položnico.

Slabe izkušnje v preteklosti, neresni prostovoljci

Pri plačilu položnice je pomembno, da upoštevate sklic. Po tem, ko plačilo izvedete, je obvezno, da posredujete potrdilo o plačilu, saj so bili, kot povedo v Humanitarčku, v preteklosti zaradi neresnosti prostovoljcev pogosto soočeni s precejšnjimi dolgovi, ki so bili posledica neplačila. Tako se v društvu izognejo skrbi ne le iz njihove strani, temveč predvsem iz strani starostnikov.

Vpišete se lahko v mrežo prostovoljcev

»Verjamemo, da mali ljudje z malimi dejanji lahko delajo velike spremembe. Ker so #vide razsejane po vsej Sloveniji si želimo narediti mrežo prostovoljcev. Z izpolnitvijo formularja boste vpisani v našo bazo prostovoljcev, ki pomagajo s poplačilom položnic. Že vsaka evro starostnikom pomeni veliko,« povedo.

V Humanitarčku pojasnijo, da botre aktivirajo glede na potrebe in zneske, zato ni skrbi, če niste aktivirani takoj. Več pa TUKAJ.