Kot poroča portal neurje.si bo jutri prevladovalo sončno in mirno vreme. »Izjema bo le del vzhodne Slovenije, kjer bo občasno nekaj več oblačnosti. Jutranje temperature bodo malo pod lediščem, dnevne pa blizu 10 °C.« V nedeljo naj bi bilo večinoma sončno, občasno ponekod delno oblačno z jutranjimi temperaturami malo pod lediščem.

Možen je vetrolom

Kot napovedo na spletni strani neurje.si, se bo v noči na ponedeljek jugozahodni veter krepil. »V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ob Dinarski pregradi bo občasno rahlo deževalo. Ponekod po državi bo pihal močan veter jugozahodne smeri. Ta bo najostrejši v severovzhodni Sloveniji in v višjih predelih države.«

Trenutni izračuni numeričnih meteoroloških modelov kažejo na to, da bo veter v sunkih, na izpostavljenih mestih, v delu Podravja, Haloz in Prlekije, v ponedeljek čez dan dosegal hitrosti okoli 100 km/h! Po vrhovih Pohorja, območja Menine planine in po še nekaterih višje ležečih predelih bi lahko jugozahodni veter v sunkih presegel hitrost 140 km/h. Glede na trenutne izračune je lokalno možen tudi obsežnejši vetrolom.

Kot še poudarijo gre za pregled  izračunov numeričnih meteoroloških modelov v zadnjih 3 dneh, ki iz zagona v zagon vztrajajo pri takšnem močnem vetru. Glede na oddaljenost do ponedeljka so vseeno še možne manjše spremembe kar se tiče intenzivnosti hitrosti vetra.