Včeraj smo poročali, da so prevzemna mesta podjetja Mimovrste, kjer se da v teh kriznih razmerah prevzemati že naročene in plačane artikle, nenadoma zaprli. Našemu bralcu so včeraj sporočili, da lahko paket dvigne po 14. uri, ko pa je čez eno uro prišel na prevzemno mesto v Mariboru, sta mu dva zaposlena dejala, da so morali prevzemno mesto zaradi novega odloka zapreti. Ostal je praznih rok, rečeno pa mu je bilo, da bo paket načeloma lahko prevzel v torek, v kolikor se bodo ukrepi nekoliko sprostili.

Različne interpretacije Odloka o začasni prepovedi prodajanja blaga

S podjetja Mimovrste so za Maribor24 odgovorili, da so včeraj popoldne prevzemna mesta ponovno zaprli, saj je prihajajo do različnih interpretacij Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki dovoljuje tudi nekatere izjeme.

“Včeraj smo bili namreč obveščeni, da je iz vidika pristojnih organov, z odprtji prevzemnih mest potrebno še počakati, zato le-ta do nadaljnjega ostajajo zaprta, vse dokler ne bomo prejeli natančnih in konkretnih navodil s strani pristojnih,” so nam razložili v podjetju Mimovrste.

Med zaposlenimi doslej ne beležijo okužbe z novim koronavirusom

Prevzemna mesta so bila zadnji teden dni odprta le za prevzem artiklov, ne pa tudi za prodajo blaga. “Mimovrste prevzemna mesta smo odprli z namenom razbremenitve dostavnih služb, z namero, da priskrbimo blago kupcem, podjetjem in poslovnim partnerjem, ki za nemoteno delo in življenje določene artikle potrebujejo v najkrajšem možnem času, da ne utrpijo še dodatne poslovne škode,” še pojasnjujejo.

Vsa prevzemna mesta so bila pred odprtjem opremljena z vsemi sanitarno-higienskimi ukrepi z namenom zamejevanja koronavirusa. Med njimi so, kot na primer, razobešena navodila za stranke pred prevzemnimi mesti, kako postopati ob prevzemu blaga, vsa prevzemna mesta imajo enako, kot vse ostale trenutno odprte trgovine, na prodajnem pultu nameščena pleksi stekla, tako da do stika med kupci in njihovimi zaposlenimi ne prihaja. V podjetju zaenkrat ne beležijo nobenega primera okužbe s koronavirusom med zaposlenimi.