Danes smo poročali, da se je poleg Srbije tudi Hrvaška slovenskim državljanom odločila prepovedati vstop v svojo državo. A kot kaže, uredba za Hrvaško ne velja. Po informacijah hrvaških oblasti prepoved vstopa za slovenske državljane v Hrvaško ne velja, je na Twitterju sporočilo ministrstvo za zunanje zadeve. Zaradi širjenja novega koronavirusa pa slovenski državljani ne morejo več vstopati na območje Srbije.

Hrvaške oblasti prepovedi vstopa za Slovence še niso uradno potrdile

MZZ je pred tem na Twitterju sporočilo, da Hrvaška “po naših informacijah zavrača vstop državljanom Slovenije, za tiste, ki imajo prebivališče na Hrvaškem, pa uvaja 14-dnevno samoizolacijo po vstopu na hrvaško ozemlje”. Kot so ob tem dodali, Hrvaške oblasti prepovedi vstopa slovenskim državljanom še niso uradno potrdile.

Na ministrstvu so za STA pojasnili, da so informacijo o zavračanju slovenskih državljanov na meji s Hrvaško prejeli od slovenske policije in slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem.

Prepoved velja le za Srbijo

Srbska vlada je medtem na svoji spletni strani v soboto objavila, da je sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Uveljavili so začasno prepoved vstopa tujcem, ki prihajajo iz Slovenije, Francije, Nemčije, Avstrije, Španije, Grčije in Švice.

Dodali so, da v veljavi ostaja tudi začasna prepoved vstopa tujcem, ki so bili na Kitajskem, v Koreji, Italiji, Iranu ali Romuniji.