Pošta Slovenije je bolnišnicam v Mariboru in Ljubljani ter Civilni zaščiti donirala 35.000 zaščitnih mask. Pošta sicer z vzdrževanjem in delovanjem poštne mreže ob pandemiji covida-19 omogoča in zagotavlja prenos pošiljk v največji možni meri ter skrbi za nemoteno delovanje komunikacijske infrastrukture države, so sporočili iz podjetja.

Pol milijona mask za poštne delavce

Pošta Slovenije z različnimi družbeno odgovornimi aktivnostmi pomaga tudi v skupnem boju proti novemu koronavirusu. Nazadnje v četrtek, ko je iz pošiljke 528.00 zaščitnih mask za svoje zaposlene donirala kar 35.000 zaščitnih mask, in sicer po 10.000 mask sta prejela mariborski in ljubljanski univerzitetni klinični center, 15.000 pa Civilna zaščita RS.

Dodatna IT podpora

Ob zastoju javnega življenja ter omejitvi medosebnih stikov se je pokazala velika potreba po dostopu do zmogljivih strežnikov v oblaku, zato je pošta ponudila dodatno IT podporo. Brezplačen dostop do tega je omogočila nacionalnemu zdravstvenemu sistemu in Nacionalnemu centru za krizno upravljanje. Ta preko poštnega strežnika zbira in analizira podatke, potrebne za informirano odločanje. Pomoč je ponudila še Zavodu Arnes za učinkovite učne procese na daljavo preko Arnes Učilnice.

Marca že donirali odeje

Pošta Slovenije v času epidemije prispeva tudi na drugih področjih. Tako je že marca mariborski bolnišnici donirala odeje za bolnike, ki so sprejeti v šotorih pred vstopom v urgentni center, ter Mestni občini Maribor z donacijo pomagala pri projektu Covid19Maribor. Sodeluje tudi v okviru vseslovenske dobrodelne akcije Slovenija za nemoteno izobraževanje na daljavo, ki povezuje ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter številna slovenska podjetja.

V zadnjih dveh tednih je bil eden ključnih ciljev pošte tudi učinkovita seznanitev strank z ukrepi za preprečevanje okužb ter z brezkontaktnim poslovanjem za zagotovitev varnosti in zdravja tako zaposlenih kot strank. Pošta Slovenije je namreč za nekatere državljane ena redkih kontaktnih točk za zagotavljanje njihove oskrbe z nujnimi življenjskimi potrebščinami, so še dodali.