V Qlandii so se odločili, da podprejo zavetišča pri njihovem delu in jim tako materialno in finančno pomagajo.To jesen, pod geslom »DAJ NAPREJ«, uvajajo sklop dobrodelnih pobud. “Nobeno pomanjkanje ali druge težave niso nikoli tako majhne, da si ne bi zaslužile naše pozornosti. Ko pa lahko pomagamo obrobnim in ranljivim skupnostim, naša dejanja še toliko bolj sežejo v naša srca in naša bivanja. Letošnjo jesen smo se zato odločili pomagati bitjem, ki so pogosto odrinjena na rob zanimanja družbe – zapuščenim živalim iz lokalnih zavetišč,” so pojasnili v Qlandii.

“To je edinstvena priložnost, da združimo vas – naše kupce, lokalne skupnosti in vse ostale »tačkoljubne« ljudi, da z dobrodelnostjo podpremo lokalne ustanove in živali. Vabljeni, da z nami ustvarjate Deželo odgovornih ljudi.”

Zapuščenim živalim in zavetiščem lahko pomagate tudi sami, in sicer tako, da operete, osušite in pripravite odejice in brisačke, ki jih imate doma in jih ne potrebujete več. Živalim v zavetiščih ob prihajajoči zimi še kako pridejo prav. Brisače in odeje lahko »daste naprej« v označene zabojnike v vseh nakupovalnih centrih Qlandia v Sloveniji.

Vse zbrane brisače in odejice bodo podarjene živalim vašega lokalnega zavetišča za živali, bodite pa pozorni, kajti v posebnem zabojniku se zbirajo le brisače in odejice, ki jih potrebujejo v zavetiščih za oskrbo zapuščenih živali, medtem ko drug tekstil (oblačila in podobno) sodijo v druge zabojnike.