Hiša iluzij se nahaja v samem centru Ljubljane, na Kongresnem trgu 13, kjer vas čaka več kot 70 raznolikih interaktivnih eksponatov, slik in zanimivih optičnih prevar, v katerih lahko uživajo obiskovalci vseh starosti.

Od leta 2016, ko je bila Hiša iluzij ustanovljena, jo je obiskalo več kot 300.000 nadobudnih obiskovalcev iz celega sveta. V Hiši iluzij pravijo, da so atraktivne iluzije primerne za vse, od 3. do 103. leta starosti, zato jih obiskujejo tako družine z manjšimi otroki, pa tudi mladostniki, študentje in odrasli v parih ali v družbi prijateljev.

Iluzije za vsakogar izmed vas!

Disko soba, dežela neskončnih zrcal, glava na pladnju, plezanje po stropu – to je le nekaj vrhuncev, ki jih obiskovalci lahko izkusijo. Vstopite lahko tudi v deželo neskončnih zrcal in prav posebno disko sobo, kjer lahko zaplešete, se zavrtite ter poskusite prešteti število odsevov.

Hiša iluzij je odprta čisto vse dni v tednu, od ponedeljka do nedelje, od 9. do 21. ure, tudi med prazniki zato je odlična ideja za preživljanje časa z družino v času prvomajskih počitnic.

S pomočjo ogledal so ustvarili tudi druge iluzije. Ena izmed njih je miza, ki se nahaja v črno beli pikčasti sobi. V njej lahko obiskovalci ustvarijo podobo in smešno fotografijo svoje glave, ki je videti, kot bi bila servirana na pladnju.

Ko se vi pomanjšate, otroci pa zrastejo…

Vsaka iluzija ima ob sebi opis in kratko razlago z namenom, da lahko gostje izvedo zanimivosti o njenih izumiteljih, času nastanka ter njeni pretekli in sedanji uporabnosti – pogosto so bile namreč koristne na področju psihologije in drugih znanosti.

Hiša iluzij je tudi edina hiša, kjer so lahko za nekaj trenutkov otroci višji od svojih staršev, starši pa se lahko pomanjšajo in spomnijo, kako je izgledal svet, ko so bili še majhni. To namreč ponuja posebna Ames soba.

Ob koncu si ne pozabite priskrbeti svojega spominka

Po ogledu Hiše Iluzij lahko na Kongresnem trgu 13 v muzejski trgovini v Ljubljani ali pa preko spleta kupite tudi kaj iz bogate ponudbe spominkov, tekstila in pametnih igrač. Spominke lahko ohranite zase ali pa presenetite svojo družino z darilnimi vstopnicami za spomladanski obisk Hiše Iluzij ali pa razveselite svoje otroke s fantastičnimi Plazma kroglami in svetlečimi majicami, po katerih lahko celo pišete.