Omenjene nove linije sicer ne bodo obratovale takoj na začetku poletne sezone, prvi polet pa bo 30. aprila 2020 pod okriljem Windrose Airlines z relacijo Ljubljana – Kijev. Leti bodo organizirani dvakrat tedensko, ob torkih in nedeljah, za prevoze pa je predvideno letalo s 50 sedeži. Zaenkrat je omenjena linija predvidena zgolj kot sezonski poletni let.

V Madrid od julija

Od 25. julija 2020 boste lahko potovali v Madrid, natančneje na Iberijo. Leti bodo organizirani štirikrat tedensko, ob torkih, sredah, četrtkih in sobotah z letaloma Airbus A319. Žal pa bodo leti organizirani zgolj do 29. avgusta 2020.

V Tel Aviv od maja

Zadnji, ki je v sklopu poletne sezone napovedal prihod v Ljubljano, je Israir Airlines. V aprilu bodo na voljo trije leti tedensko, od 23. maja do 13. oktobra pa bosta na voljo dva leta na teden. Leta Airbus A320, ki je predvideno za omenjeno linijo, ima na voljo 180 sedežev.

V London že od marca

Easyjet brniško letališče in Luton povezal 30. marca, letel pa bo štirikrat tedensko, vsak ponedeljek, torek, petek in nedeljo.

Že lansko poletno sezono smo iz ljubljanskega letališča imeli možnost potovati z British Airways. Ponudnik se je odločil za bolj dolgoročno povezavo z večjo frekvenco Ljubljana – London Heathrow. Leti bodo organizirani štirikrat tedensko, ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah od 22. maja 2020 do 25. septembra 2020. Predvideni so leti z letalom Airbus A320-200.

Čarterske polete prevzel Trade Air

Polete Adrie Airways bo prevzel hrvaški Trade Air s stacioniranim 180-sedežnim letalom Airbus A320. Po poročanju portala TangoSix bo Trade Air izvajal polete v Grčijo, Turčijo in druge destinacije za kar tri potovalne agencije. Trenutno je sklenjen dogovor za dve leti, za tretje leto pa že potekajo pogjanja. V floti ima letalska družba zraven 27-letnega letala Fokker F100 še 22 in 19-letno letala Airbus A320.

Zraven Trade Aira bosta čarterske polete v poletni sezoni nudila tudi grški Aegan Airlines in hrvaški Croatia Airlines.