Predsednik vlade Janez Janša, minister za zdravje Tomaž Gantar in vodja strokovne skupine, ki bo zagotavljala podporo kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije Bojana Beovič so danes dvorani DS na Šubičevi 4 dali izjavo za medije glede aktualnega stanja v zvezi s pojavom koronavirusa.

V mariborski regiji 13 okužb

Kot smo že poročali je trenutno okuženih 181 ljudi. Opravljenih je bilo 5369 testov. Število potrjenih okužb se je v 24 urah povečalo za 40. Po regijah ljubljanski in novomeški sledita celjska (27 potrjenih okužb) in mariborska (13 okužb).

Janša je dejal, da za omejevanje širjenja koronavirusa ni toliko pomembno število okuženih, pač pa število resno obolelih.

Stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih

Nova vlada se je odločila za spremembo spremljanja širjenja novega koronavirusa. Ljudi z okužbo dihal, ki ne bodo potrebovali bolnišnične oskrbe, ne bodo več testirali, pač pa bodo stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih. Premier Janez Janša je kot najpomembnejši ukrep izpostavil samoizolacijo. Pripravljajo pa tudi nove omejevalne ukrepe.