Zato za tržnice veljajo enaka pravila kot za prodajalne in njihove zaposlene ob epidemiji novega koronavirusa, opozarja kmetijsko ministrstvo. Upravljavce tržnic poziva, naj zagotovijo, da bodo ukrepi upoštevani.

Opozorila, da se na tržnicah ne spoštuje ukrepov

Ministrstvo za notranje zadeve in posamezni občani nas opozarjajo, da se na nekaterih tržnicah ne spoštuje oz. izvaja priporočenih preventivnih ukrepov NIJZ,” je v ponedeljek v dopisu upravljalcem tržnic, kot so danes sporočili z ministrstva, zapisala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in jih pozvala, naj storijo vse, da bodo priporočila na njihovi tržnici strogo upoštevana in izvajana.

Med izjeme za nemoteno oskrbo uvrstili tudi tržnice

Ministrstvo se zaveda pomena ohranjanja in zagotavljanja kmetijske pridelave in predelave ter posledično ponudbe zadostnih količin lokalne, zdrave in sezonske hrane. Zato so med izjeme storitev, ki ostajajo na voljo državljanom, uvrstili tudi tržnice.

Tržnice za slovensko prebivalstvo predstavljajo tradicionalno mesto za prodajo živil, semen, sadik zelenjave, sadja in rož, ki tudi zaradi tega v teh negotovih razmerah pripomore k občutku normalnosti, dobrodošle rutine in s tem predvidljivosti,” so navedli.

Je pa v okviru usklajenih ukrepov vlade poleg nemotene oskrbe s hrano obvezna tudi skrb pri upoštevanju vseh predpisanih varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, so opozorili.