Govora je bilo o tem, da na svetovnem trgu primanjkuje reagentov, ključnih za izvajanje testiranja. Zanimalo nas je kakšne so zaloge v Sloveniji in ali se število testiranj prilagaja temu? »Zaenkrat imamo reagentov dovolj, testerjev je dovolj. V soboto in nedeljo je bilo testiranj nekaj manj kot prejšnje dni, to pa ne pomeni, da primanjkuje testerjev, nasprotno. Testirani bodo vsi tisti, ki bodo testiranja potrebni,« je dejal vladni govorec Jelko Kacin.

V nedeljo, 5. aprila, so v Sloveniji zabeležili 24 novih okužb. Opravljenih je bilo 489 testiranj.

Priznava pa: »Povpraševanje po testih je enormno. Nekatere države, ki so v res globoki krizi zaradi epidemije, preprečujejo izvoz testerjev, a Slovenija je še na varni strani in bomo s testiranjem nadaljevali.« Ob tem je poudaril, da je Slovenija med tistimi, ki največ testira svoje prebivalce.

»Testerjev je dovolj, ni se bati. Kdorkoli bo potreben brisanja, bo brisan in bo seznanjen z rezultati,« nam je še odgovoril.

Povedal je tudi, da se bodo po naslednjem vikendu bomo ukvarjali z ocenami ali lahko sprostimo prepovedi na katerih področjih: »Predvsem pa se bomo odločili katere gospodarske panoge bodo lahko začele delovati brez da bi imelo vpliv na širitev epidemije.«