Iz velenjske občine so danes opozorili na primer osebe, ki je ponoči neupravičeno skušala izkoristiti karanteno v tamkajšnjem hotelu Paka. Po današnjem preverjanju so ugotovili, da je bila v hotelu nameščena neupravičeno, zato so jo danes popoldne predali policiji v nadaljnji postopek, so sporočili z Mestne občine Velenje.

Prišla pred hotel in zatrjevala, da je prišla iz Španije

V Velenju je za zdaj v karanteni 42 Slovencev, ki so v petek prišli iz Madrida. Po današnjih testiranjih so ugotovili, da sta med njimi dva z lažjimi simptomi koronavirusne bolezni 19.

V hotelu Paka pa so imeli ponoči dodaten zaplet. Kot so danes pojasnili na občini, je zjutraj okrog druge ure pred vhod hotela Paka prišla ženska in prepričala predstavnike varovanja, da je prišla iz Španije. Zatrjevala je, da je dobila odredbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje in da se mora zglasiti v karanteno v hotel Paka. Vso potrebno dokumentacijo za karanteno pa naj bi ji dostavili naslednji dan, torej danes.

V karanteno želela zaradi osebnih težav

Ker ponoči niso mogli preveriti njene izjave, so jo namestili v karanteno. Danes pa se je izkazalo, da je njena zgodba neresnična. Ženska sploh ni bila v Španiji, ampak je želela v karanteno zaradi osebnih težav. Policija je pri njenih starših preverila, da ni bila v Španiji in da ni prišla z letalom iz Španije skupaj z ostalimi osebami, ki so že v karanteni v hotelu Paka.

Žensko so danes ob 16.30 predali policiji v nadaljnji postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, so sporočili z velenjske občine.

STA