Po poročanju Dnevnika Lipica v teh dneh sameva. Uslužbenci sicer skrbijo za konje, Kobilarna, hotel, restavracija Maestro in Golf pa so za obiskovalce zaprti. V Lipici so se tako odločili priskočiti na pomoč stanovalcem Doma upokojencev Sežana in civilni zaščiti.

V Lipici so se tako odločili priskočiti na pomoč stanovalcem Doma upokojencev Sežana in civilni zaščiti. Pripravljeni so namreč odpreti vrata svojega hotela, če bodo omenjeni potrebovali nadomestno lokacijo za bivanje.

Pripravljeni so namreč odpreti vrata svojega hotela, če bodo omenjeni potrebovali nadomestno lokacijo za bivanje, je za Dnevnik povedal direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset.

Prioriteta sta skrb za konje in varnost zaposlenih

Oset je povedal, da je med zaposlenimi v Kobilarni Lipica prisotna visoka stopnja zavedanja, da sta skrb za konje in varnost zaposlenih v teh dneh prva prioriteta. “Čreda lipicancev na matičnem posestvu tu v Lipici šteje trenutno 318 konj, v žrebetišču na Ravnah pa je devetinpetdeset lipicancev,” je pojasnil direktor in dodal, da ves čas zagotavljajo redno oskrbo in razgibavanje.

“86 lipicancev, ki so v normalnih razmerah vključeni v trening dresurnega jahanja, je v skladu s trenutno situacijo deležnih gibanja na lonži, pod sedlom, v izpustu ali v sprehajalni napravi, in to vsak drugi dan”.

“86 lipicancev, ki so v normalnih razmerah vključeni v trening dresurnega jahanja, je v skladu s trenutno situacijo deležnih gibanja na lonži, pod sedlom, v izpustu ali v sprehajalni napravi, in to vsak drugi dan”. Po besedah direktorja za to skrbijo jahači, ki se tedensko izmenjujejo. Enako velja tudi za 39 vprežnežev in delovnih konjev, še pove za Dnevnik. Doda še, da letošnjega prvega žrebička še čakajo.

Praznovanje 440. obletnice bo najverjetneje prestavljeno

Kobilarna Lipica letos praznuje 440. obletnico in ob svečanem praznovanju so načrtovali več dogodkov. Praznovanje obletnice je bilo predvideno 24. maja, ampak bo najverjetneje prestavljeno v poznejše mesece ali pa bo združeno s tradicionalnim Dnevom Kobilarne Lipica v septembru. Plani zaenkrat sicer ostajajo enaki, vendar bo veliko odvisno od poteka epidemije, še pove Oset.