Zavod PIT – Ustavimo pasje borbe vsak dan skrbi za pse za katerimi je težka preteklost. Trudijo se, da jim omogočijo boljšo prihodnost, a za to potrebujejo pomoč ljudi, stroški zdravljenja poškodovanih živali so visoki. Te dni so pod okrilje prevzeli jazbečarja z imenom Jakša.

Zaradi človeške zlobe, mu bodo morali amputirati obe zadnji tački in rep, a najprej se more vnetje nekoliko umiriti, da bo lahko prejel anestezijo. »Hvala Fondacija Pokret Levijatan – STOP Violence, ker ste ga rešili in nam ga zaupali. Dobrodošel Jakša, dali bomo vse od sebe!« Zanj nujno potrebujejo botra.

Kot so danes v Zavodu Pit zapisali na družabnih omrežjih, je Jaška tudi danes obiskal veterinarja. »Rano so očistili in previli, dobil je svojo dnevno terapijo. K veterinarju mora ponovno v ponedeljek in, če bo vse po planu, bo operacija / amputacija v torek.«

Vsi, ki želite, lahko Jakši pomagate s sms donacijo pit5 na številko 1919, na TRR SI56 0510 0801 4052 479 (Abanka) ali paypal [email protected] s pripisom za Jakšo.

»Hvala vsem, ki verjamete vanj in v ostale naše varovance,« so še zapisali ob koncu.