Zavod PIT, ki se ukvarja z reševanjem živali, je na socialnem omrežju objavil zapis o psički, ki je več mesecev ležala v boksu ograjenega dvorišča. Prepuščena je bila milosti mimoidočih, ki so ji občasno vrgli ostanke hrane. Lastnica se je, navajajo, odselila in psičko pustila.

Lastnica ob klicu »mrtvo hladna«

»Ko nekdo zapusti svojega najboljšega prijatelja, se izseli iz hiše in na milost in nemilost pusti živo bitje, ki danes umira … Končno sem dobila lastnico na telefon, tedne jo kličejo sosedje, pa je ne zanima. Prihaja, da odklene ograjo, da nas na koncu ne toži zaradi vpada na posestvo,« so zapisali na Facebook profilu. Dodala so še, da je bila lastnica ob klicu »mrtvo hladna«.

Dobila nujno medicinsko pomoč

V zadnji objavi pa so že zapisali, da je psička že odvzeta. »Je v izjemno slabem stanju, anemična, polomljene noge, bori se za življenje. Odhaja k specialistu, pri veterinarju je dobila nujno medicinsko pomoč. Za začetek je dobila vsaj ime. Torma se ne vrača, lastniki bodo kazensko preganjani. Dama se junaško bori za življenje. Jutri bomo glede zlomov nog vedeli več, predvideva se, da so bili povzročeni namenoma z udarci s topim predmetom,« so že navedli.

Iskanje botra oziroma botre na daljavo

Obenem so pozvali ljubitelje živali, da Torma nujno potrebuje botra oziroma botro na daljavo za pomoč pri kritju veterinarskih stroškov, tudi nakupu hrane in prehranskih dodatkov, pleničnih podlog, saj je nepokretna ter kritju stroškov transporta do specialista in nazaj. »Od danes je Torma na varnem in tako bo tudi ostalo,« so zaključili.

Tormi lahko pomagate:
– s SMS donacijo s ključno besedo pit5 na 1919

– z nakazilom prek Paypala ([email protected] s pripisom za Tormo),

– z nakazilom na tekoči račun: Zavod Pit, Vodnikova 104/e, 1000 Ljubljana, Slovenija; IBAN SI56 0510 0801 4052 479 (Abanka), SWIFT/BIC: ABANSI2XX.