V Hranjigovcih v občini Sv. Tomaž, kjer kot edino smučišče v širši regiji deluje smučišče Globoki klanec, s katerim upravlja Smučarski klub Sveti Tomaž, je zadnje dni zelo živahno.

Obratuje le spodnji del smučišča

Leta 2017 so po poročanju portala Prlekija-on.net na smučišču dokončno uredili celoten sistem umetnega zasneževanja, kar jim pride še posebej v teh dneh, ko snega še ni, a so temperature toliko zimske, da so lahko zagnali snežne tope in pripravili smučišče. Zaenkrat sicer obratuje le spodnji del smučišča, ob ugodnejših pogojih pa bodo zasnežili še zgornji del. Vode za zasneževanje imajo zaradi deževne jeseni več kot dovolj.

Smučišče z vlečnico je tudi osvetljeno

Za zasnežitev celotnega smučišča bi potrebovali okoli 5.000 kubičnih metrov snega, kar bi jim zadoščalo, da bi smučišče zasnežili z okoli 40 centimetrov debelo snežno odejo. Zasnežili pa so že tudi sankaško progo, sicer pa smučišče med tednom obratuje med 17. in 21. uro in med vikendi od 9. do 13. ure. Smučišče z vlečnico, ki ima kapaciteto 800 smučarjev na uro, je tudi osvetljeno. Za urejanje proge uporabljajo še teptalnik. Cena smučarske karte za odrasle je 8 evrov, za otroke pa 5 evrov.