Slovenija

FOTO: Poškodovane tudi transformatorske postaje in daljnovodi

Uredništvo , 10.08.23 ob 12:53

Zaposleni v Elesu izvajajo vse ukrepe in aktivnosti za zavarovanje infrastrukture pred porušitvijo.

FOTO: Poškodovane tudi transformatorske postaje in daljnovodi

Podjetje ELES, ki je sistemski operater prenosnega električnega omrežja v Sloveniji, je na svoji Facebook strani objavil, da tudi njihovi infrastrukturi ni bilo prizaneseno. Najprej so bile na udaru razdelilne transformatorske postaje (RTP), so zapisali.

Postajo je v celoti Meža poplavila v Dravogradu, Savinja pa RTP v Laškem, Sava pa je ogrožala transformatorsko postajo v Trbovljah. Obilno deževje in razmočenost tal pa nista prizanesla niti daljnovodom, plaz je porušil kar nekaj infrastruktur na Koroškem. Na vseh odkritih plazenjih, ki jih je trenutno 13, so bili izvedeni pregledi geomehanika ter so v pripravi ali v izvajanju ukrepi za zavarovanje pred nadaljnjimi poškodbami na daljnovodnih stebrih, ki bi posledično povzročili izpad daljnovoda.

Zaposleni v Elesu izvajajo vse ukrepe in aktivnosti za zavarovanje infrastrukture pred porušitvijo, prav tako so v teku postopki izvedbe sanacij daljnovodnih stebrov oziroma sanacij okolice stebrov, ki bodo zavarovali okolico objektov. Ne glede na nastalo situacijo zagotavljajo prenos električne energije do vseh razdelilnih transformatorskih postaj.