Napovedi vremenoslovcev so se uresničile tudi danes. Gasilci imajo že cel dan polne roke dela. Po Sloveniji veter raznaša in uničuje lastnino.

V Mariboru veter ni povzročil hude škode

”Mariborski gasilci nismo danes dobili poziva. Imeli smo srečo, da tu ni bilo večjih pripetljajev.” so povedali na Gasilski brigadi Maribor in dodali, ”Reševali smo strehe. Pomagali smo v Miklavžu. V večini je šlo za poškodbe objektov, električnih kablov, streh, ni pa bilo tako strašno kot v Kranju. Delamo in smo na terenu. Po 17:00 uri se je stanje tudi umirilo. Smo imeli precej sreče. ”

Drugje po Sloveniji veter raznašal strehe

Drugje po Sloveniji pa je bilo stanje zaradi veter veliko huje kot v Mariboru. V Kranju je raznašalo strehe, trgalo kable in odnašalo predmete.

 

Previdno na cesti

Močni sunki vetra ovirajo promet, ponekod na ceste padajo drevesa, veje in razni predmeti, opozarjajo na prometno-informacijskem centru.

Veter pojenja

Sunki veter so se po 17:00 uri umirili. Zvečer in v prvem delu noči bo še vztrajal zmeren do močan severnik, ki se bo proti jutru polegel. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 3 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10 stopinj Celzija.

V prvem delu noči bo še pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami,kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 km/h, krajevno lahko tudi okoli 100 km/h. Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 km/h.

Okolica Maribora

V Bakovcih je veter prestavil trampolin na lesen skedenj. Posredovali so gasilci PGD Bakovci, ki so trampolin odstranili. Na Zadružni ulici v Černelavcih je veter podrl električni drog. Kraj dogodka varujejo gasilci PGD Černelavci. V Krogu je veter s hiše strgal dve valovitki, posredovali so gasilci PGD Krog.

Na območju Kamnice je brez električne energije bilo preko 2300 odjemalcev. Na območju Občine Slovenska Bistrica je bil zabeležen en dogodek, in sicer odkrita streha ZD Pragersko. Posredovalo je prostovoljno gasilsko društvo Pragersko.