Včeraj so po družabnih omrežjih zaokrožili posnetki skupine na Facebooku, ki se imenuje “Kira dela na smeni”. Ustanovitelj je pozval člane da objavijo fotografije natakaric, zraven pa dopišejo kje dela in kako ji je ime. »Ne v grupo vabit žensk in kazat skupine puncam, avtomatsko si odstranjen, brez rumenih kartonov,« se glasi nelektoriran zapis. Napovedal je tudi, da bodo kmalu pričeli z anketo za top 5 barov po večjih krajih in naredili lestvico. V skupini je bilo več kot 4.500 članov. Po objavi na straneh Inštituta 8. marec, ki poučuje različne oblike družbene podrejenosti, se je ustanovitelj skupine opravičil.

FOTO: Inštitut 8. marec

»Skupina katere administrator sem bil ni v nobenem trenutku nastala zaradi zlonamernih ali škodoželjnih namenov. Šlo je za (neslano) šalo, hec, druženje, ki pa več kot očitno to ni. V nobenem primeru nismo in ne želimo nikomur škodovati, ga prizadeti ali kakorkoli drugače raniti,« je zapisal. Vsem prizadetim se je opravičil. Medtem je iz skupine odstranil vse objave, člane in skupino zaprl.

»Upam, da boste lahko vsaj malo razumeli moje opravičilo in dejanje, katerega se ne da izbrisati in zavrteti česa nazaj. Hkrati tudi obsojam in zavračam vsakršno zlorabo in nasilje nad komerkoli,« je zapisal ob koncu.