Deček Kris Zudich se je po 11-urnem poletu iz Los Angelesa vrnil v Slovenijo. Letalo je danes zjutraj ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika.

Počuti se dobro, družina vesela, da je doma

Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, je na družbenem omrežju med drugim v imenu Krisove družina zapisala, da se deček počuti dobro, biti doma pa je zanje v teh hudih časih nekaj neprecenljivega. »Zagotovili si bodo strogo izolirano okolje, upajoč, da se bomo lahko v živo objeli čim prej. Rezultati Krisovega zdravljenja so vzpodbudni, opaziti je viden napredek v njegovem razvoju,« je navedla in poudarila, da Kris predstavlja zagotovilo, da lahko skupaj dosežemo nemogoče, dandanes pa to prinaša upanje, da s skupnimi močmi s čim manj posledic preživimo tudi pandemijo. »Kris sporoča: skupaj zmoremo!,« je zaključila.

Pomagali pri organizaciji prevoza

Na pomoč pri organizaciji prevoza je priskočil predsednik države Borut Pahor, veliko oporo pa je nudil tudi vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter. Polet sta ob zbranih sredstvih društva Palčica Pomagalčica omogočila tudi podjetnik Miodrag Kostić in Gorenjska banka, ki sta Krisu s svojo donacijo že novembra lani omogočila polet v ZDA z zasebnim letalom. Pomoč je nudila tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije.