Po državi danes policisti ne zaznavajo večjih kršitev odloka o prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Policija do nedelje izvaja poostren nadzor po vsej državi, glede na dogajanje minulega konca tedna so se osredotočili na dostope do priljubljenih turističnih točk. Trenutne informacije s terena kažejo, da so stvari dokaj urejene.

Pet delovnih skupin

Štirim delovnim skupinam, ki jih je vlada oblikovala za pomoč pri pripravi drugega protikoronskega svežnja, se je pridružila še peta. Te bodo do četrtka pripravile poročilo s predlogi, na podlagi katerega bo svetovalna skupina pripravila predlog smernic za sveženj, je danes povedal uradni govorec vlade Jelko Kacin. Drugi paket mora biti uveljavljen do konca aprila, je poudaril.

Skoraj tisoč okuženih

V petek, 3. aprila do polnoči so, kot smo že poročali, zabeležili 43 novih okužb, opravili so 1188 testiranj. Dve osebi sta umrli. Skupno število hospitaliziranih oseb je 109, 31 jih je na intenzivni negi. Od začetka epidemije je umrlo 22 oseb. Včeraj so iz bolnišnic skupno odpustili deset oseb. Vseh okuženih je 977.