Kot smo že poročali je Aleksander Čeferin že pred tremi tedni prvič priskočil na pomoč Sloveniji. Po njegovi zaslugi smo prejeli 300.000 zaščitnih mask. Pomoč je poiskal pri ustanovitelju spletnega trgovca Alibaba. Gre za enega izmed najbogatejših Kitajcev.

Dobiva sporočila in prošnje za pomoč

V intervjuju za Ekipo SN je govoril tudi o trenutnem stanju kar se tiče koronavirusa v Sloveniji: »Poglejte, trdno sem prepričan, da bi bilo treba poslušati predvsem zdravstveno stroko, hkrati pa bi morali v prvi vrsti poskrbeti za medicinske delavce. Ti ukrepi bi bili najbolj pomembni in bi prinesli največ.« Priznal je tudi, da dobiva sporočila zdravstvenega osebja in prošnje, da jim pomaga in razkril, da so mu tudi iz najbolj občutljivih delov kliničnega centra pisali, da nimajo opreme.

»Ne moremo ljudem vsak dan govoriti ‘veselite se še danes, jutri bo hujše’. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec. In te bo konec kmalu.«

Kot še zapišejo na portalu ekipa.svet24.si je dejal, da bi v nadalje od vsakega voditelja držav, ministra in govorca, pričakoval drugačen nastop. »Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti ‘veselite se še danes, jutri bo hujše’. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec. In te bo konec kmalu,« je povedal za omenjen portal.

Prav, da čutimo strah in sledimo ukrepom

Zaveda se, da se more trenutno stanje čimprej umiriti, saj se bo v nasprotnem primeru gospodarstvo sesulo. Pove, da opazuje Slovence in da zelo dobro spoštujemo vse ukrepe ter da je prav, da čutimo strah do položaja v katerem smo in sledimo ukrepom.

»Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji,« pove za ekipa.svet24.si. Ob koncu je dodal, da ne more več gledati te črnoglednosti iz dneva v dan: »Ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč.«

.