Kot so zapisali za Accuweather, je tople zime konec, na njeno mesto prihaja topla pomlad. Nekatere dele Evrope bo spomladi bolj zalilo, in sicer Italijo ter Balkanski polotok. Na tem območju bo obilneje deževalo celotno pomlad, od marca do maja, kar je sicer dobrodošlo glede na napovedi sušnega in vročega poletja, ki sledi. V Sloveniji v drugi polovici pomladi ni pričakovati padavin, ki bi odstopale od normale za ta letni čas, so pa za naše kraje povečane možnosti neurij. V drugi polovici pomladi se lahko nadejamo tudi za ta čas nadpovprečnih temperatur.

Ponekod po Evropi konec maja že vročinski valovi

Marca lahko v visokogorju pričakujemo tudi snežne padavine, ki pa lahko povzročijo večje nevihte tudi v nižinah. S tem lahko pride do večjih poplav in zelo močnih vetrov na zahodu Evrope. Po drugi strani bodo na vzhodu suše. Konec pomladi je po vsej Evropi, zlasti na Iberskem polotoku, v Nemčiji in Veliki Britaniji pričakovati nadpovprečno visoke temperature, pričakovati je celo vročinske valove do 38 stopinj Celzija.

Zaradi mile zime je pričakovati, da se bo obdobje alergij začelo prej kot običajno. Kmetovalci bodo končno prišli na svoje, saj bodo lahko sadili prej kot bi sicer.