Uporabljajte spletni portal eDavki ali pa si naložite mobilno aplikacijo eDavki in poslujte s Finančno upravo RS hitro in enostavno od kjerkoli. Prednosti poslovanja preko sistema eDavki je veliko, med drugim tudi predizpolnjena vloga z lanskimi podatki.

Poslovanja preko sistema eDavki

uporabniki eDavkov bodo lahko uporabili predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki, vračilo dohodnine 13 dni prej, kot sicer, sodelovanje v nagradni igri za električni skiro, električno kolo in 25.000 eurov.

Rok oddaje je februarja

Zavezanci, ki med letom niso uveljavljali te olajšave, in tisti, ki želijo medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, morajo najpozneje do 5. februarja 2020 vložiti ”Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine”.

Tudi letos je vlogo mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki ali prek  spletnega sistema eDavki. Prednost tega načina je tudi, da boste imeli možnost  uporabe pred izpolnjenega obrazca z lanskimi podatki.

Sodelovanje v nagradni igri

V primeru, da zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije kot preko sistema eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 eurov.

Optimiziranje davčne obveznosti

Zavezanci si lahko pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki.