Nerazvrščeno

Rogliča ne bo na dirki po Franciji, bo pa v akciji znova konec avgusta

Uredništvo , 19.06.23 ob 18:17

Slovenski kolesarski as Primož Roglič danes v Ljubljani proslavlja zmago na nedavni dirki po Italiji.

Rogliča ne bo na dirki po Franciji, bo pa v akciji znova konec avgusta

Kot je povedal novinarjem na konferenci pred sprejemom v centru mesta, bo naslednjič na mednarodni dirki nastopil konec avgusta na Vuelti. Na državnem prvenstvu ta teden ga ne bo, prav tako ne na Touru.

Rogliča je pred sprejemom danes v Mestni hiši sprejel ljubljanski župan Zoran Janković. Sledila je novinarska konferenca, na kateri je razkril občutke po zmagi in tekmovalne načrte. “Moja želja zdaj je uživati v tem dosežku,” je dejal o zmagi na Giru in napovedal, da namerava naslednjič nastopiti na dirki po Španiji.

Prihodnje leto v planu Tour

Tako je znova potrdil, da ga na Touru ne bo, čeprav je priznal, da se je poigraval z mislijo o nastopu. Namesto tega bo 33-letni Kisovčan zmago v Franciji predvidoma lovil prihodnje leto, saj si v prihodnje želi svoji beri zmag dodati manjkajočo francosko pentljo. “Ni več veliko tritedenskih dirk, ki bi me pritegnile,” je dodal v šali.

Novinarjem je še razkril, da ga ne bo na državnem prvenstvu, ki se bo odvijalo ta teden. “Trenutno sem preveč izklopljen,” je razložil svojo odločitev.

Po opravljenih novinarskih obveznostih se je Roglič odpravil na sprejem z navijači na Kongresnem trgu.