Mariborske odbojkarice bodo danes odigrale polfinalno tekmo slovenskega odbojkarskega finala proti ekipi Luke Koper. Tekma se bo pričela ob 17. uri, odbojkarice Nove KBM Branik pa so v tekmi izrazite favoritinje.

Finale Branik – Calcit?

Mariborčanke imajo za sabo izjemno uspešen teden. Zmagale so namreč na treh tekmah – v zaostali tekmi državnega prvenstva ter v dveh tekmah v srednjeevropski ligi. V drugem polfinalu se bosta ob 20. uri pomerili ekipi Calcit Volley in SIP Šempeter. Številni pričakujejo finalni dvoboj med bankirkami, ki blestijo v letošnji sezoni, in Calcitom, ki na domačem terenu branijo naslov. Finale bo v soboto.

Na finale gremo samozavestno

Kapetanka Mariborčank Anita Sobočan je pred zaključnim turnirjem povedala: »Na finale pokala lahko gremo polni optimizma in samozavesti. Po rezultatih v letošnji sezoni, ne vidim razloga, da v Kamnik ne bi odšli izključno po končno prvo mesto. Vsekakor ne bo lahko, ker je kamniška dvorana zelo neugodna, mi po tem novoletnem premoru še nismo popolnoma nazaj v tekmovalnem ritmu, ampak vsekakor verjamem v končni uspeh.«

Mariborčani za finale proti Calcitu

Hkrati z ženskim bo organiziran tudi moški turnir, ki pa se bo začel v soboto. Mariborski odbojkarji se bodo v polfinalu pomerili z domačini, Calcit Volleyjem, v drugem srečanju se bosta za nedeljsko finalno vozovnico merila ljubljanski ACH Volley in kranjski Triglav.