Kot smo poročali včeraj, Slovenija na Evrovizijo pošilja Ano Soklič. V superfinalu se je za zmago pomerila z Lino Kuduzović, Izbor je vodil Klemen Slakonja ob pomoči Maje Pinterič. V žiriji so bile Darja Švajger, Nuša Derenda in Maja Keuc. Kot gosta večera sta nastopila lanskoletna evrovizijska predstavnika Zala in Gašper. Prvi polfinalni večer Evrovizije bo 12. maja 2020, finalni večer pa bo na sporedu 16. maja 2020.

Pesmi Kim niso sprejeli

Lani je na Emi nastopila tudi Mariborčanka Kim Begović in z nastopom navdušila. Tudi letos se je želela boriti za vstopnico na Evrovizijo, a njena pesem Calling me ni bila sprejeta.

Po objavi pesmi so se oglasili številni Slovenci in Kim namenili podporo, podprli so jo tudi Mariborčani Marko Potrč, Mirijana Stiplovšek Gorza in Vitja Sikošek, ki so pesem delili na družabnih omrežjih in se spraševali kakšen je razlog, da pesem ni bila sprejeta na Emo.

Zadovoljna z zmagovalko

Sama je, kot je dejala za naš portal, navijala za Lino Kuduzovič. »Ko sem slišala Ano, sem bila waw, punca ima super vokal, mi je bila pa Linina pesem bolj všeč. Zdi se mi, da je letos po dolgem času končno zmagal nekdo, ki si je to dejansko zaslužil in ni bilo vse dogovorjeno,« superfinalistki pokomentira Kim.

Zmagovalko in njen nastop si lahko ogledate spodaj.