V mariborskem sinonimu za dobro zabavo Akoya Loungebaru bodo v petek, 29. septembra ob 18. uri že četrto leto zapored pripravili JACK DANIEL’S VIP BBQ PARTY – tekmovanje, kjer so se v peki na žaru pomerili znani mariborski gostinci in poslovneži.
Tekmovanje bo trajalo eno uro, za naslov “ŽAR MOJSTRA” pa se bo pomerilo šest ekip. Vsako ekipo sestavlja pet članov od katerih je eden kapetan ekipe. Člane in kapetane izbere ekipa sama, ob pogoju, da je vsak član povezan s podjetjem za katerega tekmuje.
Tekmovanje vključuje:
– Predstavitev ekipe/podjetja;
– pripravo žara in ognja;
– pripravo žar plošče (za 3 osebe) in poimenovanje žar krožnika;
– animacijo navijačev in komisije.
Vsaka izmed postavk je enakovredna drugi in je sestavni del končne ocene, ki jo poda tričlanska komisija.
Pripravljali bodo rebrca
Ekipe tekmujejo v pripravi SPARE RIBS. Žar in ogenj pripravijo tekmovalci do začetka tekmovanja. Vsaka tekmovalna ekipa dobi meso za žar – ploščo za 3 porcije. Med peko lahko tekmovalci uporabljajo pripravljene premaze za meso.Ekipa mora svojo jed tudi dekorirati in jo poimenovati. Začimbe in marinado si tekmovalci priskrbijo sami. Med tekmovalnim časom lahko uporabljajo samo materiale, ki so že pripravljeni in jih priskrbi organizator.
Tekmovalce med pripravo žar plošče spremlja 3 članska komisija. Ekipe pripravijo 3 porcije jedi (1 porcija za vsakega člana komisije).
Komisija ocenjuje ekipo med peko na podlagi kriterijev ocenjevanja:
– Celostni izgled in izvirnost;
– okus in tekstura;
– nastop, animacija in splošen vtis ekipe.
Priznanje za 1. mesto – ZLATI JACK prejme ekipa, ki je na podlagi vseh kriterijev ocenjevanja dosegla največ točk. 2. in 3. mesto pripadata ekipama, ki sta po številu točk takoj za 1. ekipo.