Ona je v gostinstvo šla prva. On je kuhal Pri treh ribnikih. Ona in on. Anja in Rok Zebec. Brat in sestra. Torej: Bro’Sis. Tako sta poimenovala lokal, ki ga v mesecu marcu odpirata v Tryševi ulici. Tam, kjer je nazadnje, do minulega poletja, obratoval Noomm. Kaj bo, razen bratsko-sestrske naveze, Bro’Sis? »Želimo predstaviti, da gostinstvo ni le stresen poklic. Hočemo pripraviti druženje, bratstvo, enotnost, sproščeno vzdušje med zaposlenimi in gosti. Zakaj ne bi bilo enkrat tako? Mladi smo.« In takšna, mladostna, bo tudi ponudba. Ter koncept »sharing iz caring«. 

»Funky babičin žmah«

Bro’sis je bar in restavracija. Razdeljen bo v dva prostora, v barskem delu bo ponudba pijač, ki bo temeljila na slovenskih ponudnikih, restavracijski del bo temeljil na slovenski kulinariki, ampak na moderen, abstrakten način. V kleti, kjer stene obdaja množica buteljk, lahko ponudijo tudi prostor za zaključene družbe. »Sem kuhar, gonilna sila v prehrani, lotil se bom slovenske kulinarike, ki pa ne bo čisto tipična,« pravi Rok Zebec. »Želimo pritegniti z mladostno energijo, funky, razigranim stilom. Babičin ‘žmah’ bomo pa ohranili, seveda. Če boš imel Štefani pečenko ali pohana bedrca, boš ugotovil, da te pritegnejo, ampak na nov način.« Na koga torej ciljata? Na vse, ki želijo biti v dobri družbi, pojesti nekaj pristnega, domačega, modernega.

Verjameta, da sta se v Bro’Sis podala v pravem trenutku, ravno zdaj, ko se v mestu povezujejo celotne ulice. Odpiralni čas lokala bo od 8. ure zjutraj, kosila, ki bodo ponujala mesno, ribjo, vegansko in vegetarijansko jedjedi, bodo na voljo od 11. pa do 16. ure. »Naša želja je, da obroki niso pretežki. Nekaj hitrega, zdravega, polnovrednega. Med 16. in 18. uro bo restavracijski del zadihal, medtem ko bo večerni del med 18. in 22. uro pravzaprav presenečenje, novost. Gre za koncept ‘sharing is caring’, tri, pet ali sedemhodni meni, ki si ga lahko razdelite v družbi. Večerni jedilnik bo ponujal hladne jedi, tople jedi in sladice.«

Včasih so si pomahali

Bro’Sis želi pokazati, da strežba, kuharija, gostinstvo niso tak pritisk. »Seveda je zahtevno in drži, da so plače v gostinstvu nizke, da dober kader uhaja v Avstrijo in da zato trpi kvaliteta. Midva želiva pokazati, da za pravega delavca želiva dati evro več za pristen, sproščen in kvaliteten odnos. Gost je namreč tisti, ki plača pričakovanje kvalitete.«

Rok Zebec je bil vodja kuhinje Gostilne pri Treh Ribnikih, oba z Anjo sta se kmalu znašla v gostinstvu. Bro’Sis bo vseeno njun prvi lokal. Zakaj ravno zdaj? »Že od otroštva sva si želela lokala, nikoli pa nisva pričakovala, da se bo res zgodilo – sploh pa ne tako hitro. In to tako, da se bo Rok lahko izražal skozi hrano, jaz pa skozi gostinsko delo.« Dalj časa sta iskala primeren prostor, nagibala sta se že h kakšni izbiri, ki se je ponujala v Slovenski ali Poštni ulici, Tryševa pa se je nato izkazala kot nepričakovana češnja na vrhu smetane. »Ko sva vstopila, sva vedela, da je ta ambient svetlobe iz vseh strani tisto, kar nama je usojeno. Vse se je poklopilo: veliko lesa je, prostor ponuja luč, izžareva dobro voljo.«

Dobro vesta, še se spomnita, da je stavba v Tryševi ulici ponujala od svojih začetkov vse mogoče: od videoteke, trgovine z oblačili do različnih gostinskih lokalov. »Seveda se spomnim lokala Classic, ker je mama delala čez cesto, zato smo si kdaj pomahali. Veva, da se je tukaj menjavalo kar nekaj lokalov, ampak želja je, da midva ostaneva.«