V zadnjem tednu ste lahko na Glavnem trgu v Mariboru opazili nov, inovativen način izdelave sladoleda. Na ledeni plošči, ki je ohlajena na -25 stopinj se pred vašimi očmi »rola« sladoled.
Sladoled z manj sladkorja
Pred Rotovžem postavljena stojnica vabi vse mimoidoče, da si v teh vročih dneh privoščijo hladen sladoled. Vendar ne gre za navaden sladoled, saj je ta postrežen v obliki rolic. Gre za sladoled pripravljen iz sladoledne baze, ki je razmerje smetane in mleka, pri čemer se od običajnega sladoled razlikuje predvsem po vrednosti sladkorja, ki ga dodajo bistveno manj.
Lokalno pridelano sadje in vedno sveža priprava
»Trudimo se, da je sladoledna baza vsak dan pripravljena sveže, kot tudi, da so ostale sestavine v naši ponudbi tudi sveže in od lokalnih pridelovalcev,« pove Sandra Pirš, IKO9 d.o.o. in polovica dua, ki stoji za Icy Bobo v Mariboru. Dopolnjuje jo še Moe Kavčič, s katerim tudi drugače sodelujeta pri izdelavi živih sten in vertikalnih vrtov, sedaj pa v centru Maribora prodajati tudi inovativne sladoledne rolice.
Kako poteka priprava?
Priprava sladolednih rolic je zanimiva, saj se pripravlja kupcu pred očmi. Na ledeni plošči, ki je ohlajena na minus 25 stopinj Celzija, se najprej zložijo sestavine, ki si jih kupec izbere in se nato prelijejo s sladoledno bazo. Tako nastane masa, ki jo z lopatkami lepo razporedijo po plošči in jo, ko je dovolj ohlajena, postrgajo in hkrati zvijejo v obliko rolic. Ko so te zložene v lončku, jih prelijejo z raznimi prelivi, dodajo sadje, piškote in ostale sladke pregrehe. Okusi, ki jih ponujajo, so vse od sadnih in čokoladnih. »Uporabljamo premium prelive in najboljše čokolade,« doda Sandra Pirš.
Sladoledne rolice na voljo vse do konca septembra
Icy Bobo je trenutno edini ponudnik sladolednih rolic, ki na mestu pred Rotovžem ostaja vse do konca tega meseca. »Na trenutnem mestu ostajamo do konca julija, nato imamo ponudbe, da bi se za mesec avgust in september preselili še na kakšno drugo lokacijo, vendar vsekakor v Mariboru ostajamo do konca septembra,« razloži Sandra Pirš