Na sceni

Teden restavracij tudi v Mariboru, na izbiro meniji v osmih restavracijah

Uredništvo , 13.03.18 ob 19:29

Spomladanski termin tedna restavracij se vse bližje, menije boste lahko tisti najbolj neučakani preizkusili že prihajajoči petek, 16. marca, pa vse do naslednje nedelje, 25. marca.

Že ta konec tedna, 16. marca, se pričenja Teden restavracij, ki bo trajal vse do prihodnje nedelje, 25. marca. Je projekt kjer v izbranih slovenskih restavracijah, kar 110 jih v projektu sodeluje to pomlad, obiskovalci lahko okušajo vrhunsko slovensko kulinariko.

Restavracije ponujajo menije po enotni ceni 18 evrov, okusite pa lahko hrano v restavracijah od Primorske do Pomurske regije, vse restavracije lahko preverite tukaj.

V Mariboru v projektu sodeluje osem restavracij

Prva restavracija v Mariboru je Gostilna Maribor, kjer je potrebna predhodna rezervacija mize, vsak dan pa imajo namenjenih 50 sedežev za Teden restavracij. V Gostilni Maribor bodo pričeli s pozdravom iz kuhinje, nadaljevali z dimljeno postrvjo, kremno juho gomolja zelene, divjim prašičem in zaključili z čokolado in suhimi slivami.

Restavracija Sedem, kjer je tudi potrebna rezervacija. Vaše brbončice pa bodo razvajali s hišno pašteto, carpacciem govejega jezika, potrebuševino in šamrolo.

Tudi v Gostilni pri Lešniku vas bodo prvo pozdravili iz kuhinje ter nadaljevali s tekočo solato, ajdovimi ribanci, prašičkom in pavlovo z jagodami. Tudi tukaj je potrebna rezervacija.

Še ena restavracija v centru mesta, Steakhouse, vas bo razvajala z avokadom, kremno juho gomoljev, lososom ali ribeye shorthornom.

Nekaj metrov stran se nahaja Fudo, kjer bodo postregli z domačimi ravioli, čipsom iz slanine, filejem brancina ali teletino. Rezervacija je obvezna.

S prekrasnim pogledom na Pohorje, vam bo City Terasa postregla z mesnim ali ribjim menijem, kjer sta glavni jedi ali hrustljavi pujsek ali jadranska hobotnica. Oboje pa bo nadgradila odlična sladica.

Osma restavracija, ki bo ponujala posebne menije, je Rožmarin, kjer bo najprej na krožniku tunin tatarc in nato štajerski smuč ali pujskov medaljon. Vse skupaj pa bo zaključila jogurtova rezina z bučnim oljem.

Kam pa se boste vi odpravili?