V četrtek, 30. januarja 2020, ob 20.00, bodo v Mariboxu gostili Vlada Novaka, Jerneja Kuntnerja in Aleksandro Balmazovič, igralce v novem celovečernem filmu Andreja Košaka Vsi proti vsem.  Gre za politični triler, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o demokraciji, volilnih prevarah in razkrajanju družbenih vrednot.

»V filmu sem nastavil ogledalo svetu, v katerem danes živim. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve v majhnem slovenskem mestu Rovte, in je prisiljen sodelovati s kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen,« je o svojem četrtem filmu povedal režiser in scenarist Andrej Košak.

V glavni vlogi nastopa Vlado Novak, dobitnik nagrade Bert za življenjsko delo, družbo pa mu delajo Iva Krajnc Bagola, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović, Valter Dragan, Peter Musevski, Rok Vihar, Jernej Kuntner, Jure Ivanušič, Uroš Potočnik, Blagoj Veselinov in drugi.

Režiser Andrej Košak je med drugim ustvarjal oddaje “Videošpon” z Jonasom Žnidaršičem in “Res je!” z Mišo Molk.. V tem času je ustvaril tudi modni spot z Melanijo Knavs, sedanjo ameriško prvo damo. Njegov film “Outsider” je bil eden najbolj gledanih slovenskih filmov, drugi celovečerec “Zvenenje v glavi” je bil posnet po romanu najbolj nagrajenega živečega slovenskega pisatelja Draga Jančarja. Glavno vlogo je upodobil prezgodaj preminuli Jernej Šugman. Oba filma sta bila slovenska predstavnika za nagrado Oskar. Njegov tretji film “Stanje šoka” je bil mednarodna koprodukcija petih držav in ima na YouTube več kot 1.000.000 ogledov.