Pred nekaj dnevi so objavili ‘La Liste’, na pobudo francoskega zunanjega ministrstva, ki so ga prvič objavili že pred štirimi leti. Zanimivost seznama je ta, da seznam sestavi računalniški algoritem, ki si pomaga s pomočjo podatkov iz drugih kulinaričnih vodnikov. Izbor so letos sestavili s pomočjo 550 kulinaričnih vodnikov ter na seznam uvrstili tisoč restavracij po svetu.

Mariborska restavracija med tisoč najboljšimi na svetu

Najvišjo oceno, 99,75 točk, sta dobili restavraciji v Parizu in New Yorku, medtem, ko je bila kot slovenska, najbolje ocenjena mariborska restavracija Mak, ki jo na Pobrežju vodi David Vračko, ki je letos prejel tudi nagrado ‘chef prihodnosti’, ki so jo podelili na kulinaričnem dogodku Gault&Millau v Ljubljani pred nekaj tedni.

Med najboljše na svetu so se uvrstile tudi druge slovenske restavracije, Danilo, Gostilna pri Lojzetu, Grič, Dam, Hiša Franko, Cubo in JB.