Danes, 10. januarja, smo v družbi ostalih medijskih hiš, gostov in predstavnikov KFC preizkusili sveže jedi v prvi KFC restavraciji v Sloveniji, ki se nahaja na avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod, na odseku Šentilj-Maribor. Predstavili so legendarno zgodbo ustanovitelja KFC Colonela Harlanda Davida Sandersa ter razkrili nekatere kuhinjske skrivnosti.
Cilj je postati prva izbira Slovencev
“KFC Dobrenje na naša prva restavracija v Sloveniji, zagotovo pa načrtujemo širitev tudi na druge lokacije. Cilj je vsekakor postati prva izbira Slovencev za priložnostne obroke s sveže paniranim, hrustljavim piščancem,” je povedal regionalni direktor AmRest za slovenski in hrvaški trg Istvan Kormendi. Predstavil je tudi jedilnik KFC ter povedal, da se resnično izplača poizkusiti njihove pekoče perutničke. Med temi jedmi pa se skriva tudi sendvič Zinger, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.
KFC v lokalnem okolju odprt 35 novih delovnih mest
KFC je v lokalnem okolju trenutno ponudil 35 novih delovnih mest in če pogledamo, da AmRest, ki upravlja z restavracijami od Španije do Kitajske, ima Slovenija ponuditi še veliko prostora za širitev in ponudbo še dodatnih delovnih mest. Pa sej vemo kako gre zgodba ustanovitelja, ki je imel ob odprtju svoje prve majhne restavracije zgolj recept in vero v uspeh. Vsi zbrani smo poskusili različne KFC jedi, od hrustljavih perutničk do navadnega piščanca, raznoraznih omak in slavne zeljne solate. Ogledali smo si tudi zakulisje restavracije ter na lastne oči videli kako izgleda paniranje in cvrtje enega najboljših piščancev, ki ga v restavracijo dobavljajo od 2 do 3-krat tedensko.
Na otvoritvi je prišel toplo dobrodošlico zaželeti tudi župan Občine Pesnica, g. Venčeslav Senekovič, ki je povedal, da se kar ni mogel načuditi vrstam pred restavracijo ter da je izredno ponosen, da si je tako velika svetovna veriga kot svoj začetek izbrala prav Pesnico.