Po večletnih neprekinjenih nastopih Slovenije na evrovizijskem odru, se nam morda letos obeta evrovizijski šov breu slovenske delegacije. Po poročanju eurovoix.com naj bi RTV Slovenija razmišljala o tem, da bi odstopila od sodelovanja na Pesmi Evrovizije 2023.

Vodstvo in svetovalci RTV so spomladi udeležbo sicer potrdili, sedaj se ponovno porajajo dvomi

Vodstvo RTV Slovenije naj bi spomladi razmišljalo, da Slovenija v prihajajočem letu več ne bo zastopana na evrovizijskem odru, a je kasneje svojo udeležbo le potrdilo. Alenka Gotar, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji 2007 in je zdaj članica programskega sveta RTV Slovenija, je na družbenih omrežjih delila veselo novico. “Odlična novica! Vodstvo in svetovalci RTV so spomladi razmišljali, da ne bi več sodelovali na Evroviziji! Veseli me, da so tokrat upoštevali mnenje Glasbene komisije Programskega sveta RTV, katere predsednica sem, da je pomembno, da slovenska glasba in glasbeniki ustvarjajo novo glasbo, ki se predvaja tudi v tujini. Hvala tudi celotnemu programskemu svetu RTV, levim in desnim svetnikom, ki ste nas/me podprli! Brez glasu proti! Naj živi glasba!” je zapisala v svoji objavi na Instagramu.

Kljub vsemu pa se trenutno še porajajo vprašanja ali se bo vodstvo RTV Slovenija vseeno odločilo poslati slovenskega glasbenega predstavnika oziroma predstavnico na letošnji evrovizijski oder. RTV je sicer o odstopu od tekmovanja sicer premišljevala tudi že pred Evrovizijo 2013 in 2014, predvsem zaradi finančnih težav. Kako se bo evrovizijska zgodba razpletla v letošnjem letu še ne vemo, saj lahko kljub spomladanski potrditvi nastopa, še pride do sprememb v zadnjem hipu. Prav tako še ni znanih dodatnih informacij zaradi katerih je letos spomladi RTV razmišljala o odstopu Slovenije od evrovizijskega odra, ki pa bodo najbrž znane v kratkem.

Ali menite, da bi Slovenija še naprej morala tekmovati na Evroviziji?

Rezultati

Loading ... Loading ...