Porsche Maribor – popolnoma predani znamki Volkswagen

Oglasno Sporočilo, 25.09.20 ob 14:40

Skupaj z znamko Volkswagen smo pripravljeni na mobilnost prihodnosti.

Vozila znamke Volkswagen so med Štajerci izjemno priljubljena zaradi tradicionalnih prepričljivih lastnosti. O tem, kakšna bo prihodnost znamke Volkswagen na Štajerskem oziroma v Mariboru, smo za odgovore povprašali direktorja Porsche Maribor, gospoda Boštjana Pepevnika.

Porsche Maribor je vse od Ljubljane do Gradca največji uradni pooblaščeni trgovec z vozili znamke Volkswagen. Družba Porsche Inter Auto si še dodatno želi utrditi položaj te poslovalnice kot največjega avtomobilskega trgovca v Mariboru.

Prav zato je še toliko bolj pomembno reševanje izzivov, ki jih prinaša nova doba električne mobilnosti in digitalizacija prodajnih procesov. Z modelom ID.3 se po Hrošču in Golfu pričenja tretje veliko poglavje, ki je strateškega pomena za zgodovino znamke Volkswagen: doba brezemisijske mobilnosti. Pred dnevi smo v naš salon že zapeljali prvo vozilo Volkswagen ID.3 – lepo vabljeni, da si ga ogledate in v živo doživito mobilnost prihodnosti.

Porsche Maribor ostaja prva izbira za nakup in servisa vozil Volkswagen za Maribor

Za nas zaposlene prav zagotovo pomeni zahtevno nalogo izpolniti visoka pričakovanja tovarne in uvoznika znamke Volkswagen. V primeru, da si želite kupiti novo vozilo ali strokovno opravljen Volkswagen servis je Porsche Maribor seveda pravi naslov v Mariboru in okolici (Več na VW servis Maribor).

Ob nakupu vozila Volkswagen pri Porsche Maribor, ne dobite le novega vozila – dobite partnerja, ki vam stoji ob strani tudi, ko ne gre vse po načrtih. Naša servisna ekipa vam stoji ob strani pri vsem, kar potrebujete, zato smo mi tukaj. To moram izpostaviti že takoj na začetku, ker se veliko naših strank odloči za ponovni nakup vozila Volkswagen prav zaradi našega strokovnega servisa (Več na VW vedno vredno).

Kako se je razvila uspešna zgodba Porsche Maribor?

Naša zgodba je kar zanimiva, saj smo z letom 1996 v centru Maribora odprli manjšo poslovalnico, vendar smo že po dveh letih (natančneje: 3. 4. 1998) odprli trenutno lokacijo na Šentiljski cesti 128a. Začetek prodaje znamke Škoda sega v leto 2003, na trenutno velikost poslovalnice pa smo se razširili v letu 2006. V začetku leta 2007 se je prodaja znamke Audi premestila v povsem nove prostore poslovalnice Porsche Ptujska cesta, kjer je tudi servis znamk Volkswagen in Škoda.

Znamka Volkswagen je ena izmed najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v Mariboru in širši regiji. Kako ste dosegli tako priljubljenost, da na cestah vidimo vsak dan večje število vozil znamke Volkswagen?

Vsekakor drži dejstvo, da je znamka Volkswagen s svojo kakovostno in tehnološko naprednostjo poskrbela za odličen sloves na Štajerskem. To velja tudi za rabljena vozila znamke Volkswagen. Vsekakor pa smo mi okrepili zaupanje do nas kot Porsche Maribor ter do znamke Volkswagen s svojim odličnim odnosom do strank, in poštenim delom. Ves čas skrbimo za izjemno zadovoljstvo strank in prav zaradi tega se z veseljem ponovno oglasijo pri nas. Poleg vseh tovarniških standardov zagotavljamo tudi visoke standarde podjetja Porsche Inter Auto in smo tako zelo kompetentna in podaljšana roka matične tovarne v širši regiji. Pri nas boste našli zares široko izbiro novih in rabljenih vozil, opravili testno vožnjo z najnovejšimi modeli in si s prodajnim svetovalcem sestavili ponudbo, prilagojeno vsakemu kupcu. Med glavnimi razlogi priljubljenosti znamke Volkswagen je tudi dejstvo, da vozila ohranjajo vrednost tudi kot rabljena vozila. To opažamo tudi v servisu, saj se k nam vozijo zadovoljne stranke, ki imajo v svoji lasti vozilo že več kot 10 ali celo 15 let.

Dandanes večina kupcev prične svojo pot direktno na spletu, kjer si lahko sami konfigurirajo ali celo že rezervirajo svoje novo vozilo kar doma preko spleta. Znamka VW tako zagotavlja veliko novosti.

Znamka Volkswagen ima izjemno napreden konfigurator novih vozil, ki omogoča prilagoditev izbire opreme, barv, financiranja vozil, zavarovanja, in še veliko več. Hkrati pa smo med prvimi avtomobilskimi znamkami v Sloveniji začeli tudi s spletno rezervacijo vozil. Kljub temu pa stranke vseeno potrebujejo neko osebo, ki ji  zaupajo svoje želje ali vprašanja – tu nastopi izkušen prodajni svetovalec, ki s svojimi izkušnjami in dragocenimi nasveti pomaga pri izbiri. Človeški stik še vedno igra ključno vlogo pri nakupu avtomobila, zato menim, da bo prodajni svetovalec vedno zelo pomemben. Pri Porsche Maribor vam nudimo kompletno paleto novih vozil in testnih vozil ter zagotavljamo prodajo novih vozil Volkswagen brez posrednika med kupcem in prodajalcem.

Oktoberfest Porsche Maribor je že več let eden izmed najbolj prepoznavnih dogodkov v širši regiji Maribora. Kako vam je to uspelo?

Pri Porsche Maribor smo že osmo leto zapored pričarali pravo bavarsko vzdušje s prireditvijo Oktoberfesta (pivo Paulaner, bavarske preste in bele klobase). Le-tega prirejamo kot nagrado našim najbolj zvestim strankam, kot nagrado za zaupanje in zvestobo.  Na ta lep večer se podružimo in nazdravimo kot prijatelji, kolegi in znanci. Izjemno smo ponosni, da nas obišče do 3.000 strank, šotor dobesedno poka od smeha in zabave. Letošnji Oktoberfest 2020 je žal prestavljen na drugo leto. Odločitev smo morali sprejeti zaradi aktualnih dogodkov ter varnosti do naših strank in zaposlenih.

Boštjan Pepevnik & VW Golf 8

VW ID.3 že v salonu pri Porsche Maribor

Kakšen je danes avtomobilski posel v primerjavi s časom, ko ste vi začeli v avtomobilski industriji?

Vsekakor menim, da je avtomobilska industrija naredila ogromen preskok v sami tehnologiji. Takrat si nisem mislil, da lahko pričakujemo tako velik napredek, predvsem, kar se tiče električne mobilnosti, ki se je takrat zdela oddaljena še par desetletij. Že danes lahko vidimo na cestah v Mariboru kar nekaj električnih vozil in to je le začetek korenitih sprememb, ki se bodo dogajale v naslednjih letih. Pri Porsche Inter Auto vam zagotavljamo tudi napredne rešitve za polnjenje vašega novega električega vozila! V ponudbi imamo različne hišne polnilne postaje, ki so zelo preproste za uporabo.

Kljub vsemu pa menim, da se osnovni dejavniki pri prodaji avtomobila niso tako zelo močno spremenili. Opažam, da vse več naših strank na prvo mesto postavlja odnos. Le-ta je v današnjem zelo pomemben,  stranke znamke VW zaupajo tradicionalnim vrednotam –  saj naša vozila ostanejo v isti družini več generacij.

Sam ste pred mnogimi leti začeli svojo karierno pot kot prodajni svetovalec, nato kot vodja prodaje, sedaj pa vodite dve poslovalnici, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta. Kako se je začela vaša pot v avtomobilizmu?

Že od samega otroštva so me navduševali avtomobili, zato sem še danes predan strasti avtomobilov in tako tudi svojemu delu ter blagovnim znamkam koncerna Volkswagen. Pri Porsche Maribor sem začel delati kot prodajni svetovalec daljnega leta 1996. Bil sem eden izmed prvih zaposlenih, leta 2000 pa sem že postal vodja prodaje znamke Volkswagen. Z največjim ponosom sem leta 2007 postal direktor poslovalnice Audi Porsche Ptujska cesta, v začetku leta 2016 pa sem postal še direktor poslovalnice Porsche Maribor.

Koliko sodelavcev je na začetku delalo, koliko jih sedaj?

Moram priznati, da je naše število zaposlenih hitro raslo. Leta 1998, ko smo začeli z poslovalnico na novi lokaciji, je na vseh znamkah delalo le 20 zaposlenih. Trenutno nas je zaposlenih 77 sodelavcev na Šentiljski cesti 128a, za prodajo znamke Volkswagen pa skrbi ekipa 7 sodelavcev.

Kaj se je po vašem mnenju v tem času najbolj spremenilo – navade kupcev ali napredek avtomobilske tehnologije?

Po mojem mnenju se je tehnologija vsekakor bolj spremenila v primerjavi z navadami kupcev. Tehnika se je v zadnjih letih razvila naravnost bliskovito, vse stranke pa še vedno iščejo in pričakujejo pošten, iskren ter topel odnos. Stranke še vedno potrebujejo skrbnika svojega avtomobila, ki mu lahko zaupajo, brez neprijetnih presenečenj. Pričakujem pa, da se bo področje mobilnosti postopoma spremenilo v to, da ljudje vozil ne bodo imeli v trajni lasti. Očitno bo najem vozil nekaj običajnega v daljni prihodnosti.

Če želite kupiti novo vozilo znamke Volkswagen ali strokovno opravljen avtoservis, naj bo Porsche Maribor vaša prva izbira v Mariboru in okolici. Z modelom ID.3 se v svetu električne mobilnosti začenja nova, dinamična doba. V naš salon so dobrodošli vsi, ki električne mobilnosti še ne poznajo oz. se z njo šele začenjajo spoznavati, do tistih, ki že resno razmišljajo o nakupu električnega vozila. Ob tej priložnosti vas vabim, da se oglasite pri nas in se pridružite našemu zadovoljnemu krogu strank, ki nam zaupajo že vrsto let. 

Glavni in edini salon Volkswagen v Mariboru

Tradicionalni Oktoberfest Porsche Maribor

Takšne prireditve nima nihče – največja prireditev na Štajerskem za zveste stranke Volkswagen

Oktoberfest Porscher Maribor je največja in najbolje obiskana prireditev trgovca z vozili Volkswagen na Štajerskem, saj se na en večer zbere kar do 3.000 voznikov znamke Volkswagen. Prireditev je zahvala našim najbolj zvestim strankam, s katerimi se srečujemo na dnevni ravni in so del naše Porsche Maribor družine.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu