Ta konec tedna je eden najbolj prometno obremenjenih v letu. Na podravski avtocesti je že zgodaj zjutraj nastal pet kilometrov dolg zastoj.

Foto: Promet.si, Facebook

Na Bavarskem se danes, 30. julija 2022, začenjajo počitnice. Zato gre predvsem danes dopoldne pričakovati zelo veliko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri, pa tudi proti turističnim središčem. Obetajo se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo, poroča STA.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

Čakalne dobe (spet) najdaljše na Gruškovju

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra za državne ceste so že pred sedmo uro zjutraj na cestah proti mejnim prehodom nastali zastoji. Kolona proti mejnemu prehodu Gruškovje je dolga približno pet kilometrov, od Podlehnika do mejnega prehoda. Za izstop iz Slovenije osebna vozila tam čakajo več kot dve uri. Za vstop v državo potniki na hrvaški strani (Meje) tam čakajo približno eno uro.

Zastoji nastajajo tudi na izvozih na avtocestna počivališča Fernetiči, Povir, Ravbarkomanda, Lom in Šempas na Vipavski hitri cesti.

Zastoji nastajajo tudi na drugih cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Pred Jelšanami, Metliko in Starodom so kolone vozil dolge približno dva kilometra in pol. Pred Vinico pa se vije dober kilometer dolga kolona.

Gneča tudi na ljubljanski obvoznici

Na Prometnoinformacijskem centru za državne ceste opozarjajo še, da se bodo danes začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice, med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja. Zato bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.