Letos že sedmič zapored je strokovna komisija ŠGZ za izbor Podravsko podjetje leta, ki ji predseduje predsednik dr. Roman Glaser izvedla izbor najboljših podjetij Podravja v izbranih kategorijah.

Naj podjetje Podravja 2021so :

  • Mikro in malo podjetje: Digitalna slikovna diagnostika d.o.o.
  • Srednje podjetje: Filo d.o.o.
  • Veliko podjetje: Impol d.o.o.
  • Nabolj perspektivno podjetje: Stala Haus d.o.o.

Naj zaposlovalec podravske regije 2021 je Aluminium Kety Emmi d.o.o. Podjetje Aluminium Kety Emmi d.o.o. iz Slovenske Bistrice zaposluje skoraj 400 ljudi, so zanesljivi partnerji za celovite tehnološke rešitve na področju aluminijastih komponent, za razvoj zahtevnih storitev in razvoj zahtevnih procesov. Svojo kadrovsko strategijo gradijo na načelu zanesljivega vzajemnega partnerstva z zaposlenimi. “Podjetje zelo uspešno sodeluje s šolami lokalnega okolja, dijakom in študentom nudijo možnost opravljanja obveznih praks, študentskega dela, izobražujejo vajence v programi oblikovalec kovin-orodjar, mentorstvo ter pomoč pri pisanju diplomskih nalog,” je bila utemeljitev komisije.

Aluminium Kety Emmi d.o.o. je družini prijazno podjetje, sprejetih imajo trinajst ukrepov, med drugim zaposlenim omogočajo delo od doma, menjavo izmen, koriščenje ur, izredni dopust ob informativnih dnevih devetošolcev, organizirajo dneve odprtih vrat, številne dogodke za zaposlene in njihove družine (športne igre, strokovne ekskurzije, pohode, druženja, obdaritve otrok, novorojencev itd.).

Veliko vlagajo v zdravje in dobro počutje zaposlenih z aktivnostmi promocije zdravja: sofinanciranje masaž in fizioterapevtskih storitev, brezplačne meritve krvnega tlaka, holesterola, sladkorja itd. V upravni zgradbi je vsem zaposlenim na voljo energijski sistem Tesla & Schumann. Če zaposleni v podjetju vzklikajo : “To smo mi, Emmi” in je slogan podjetja “Aluminiju dajemo sijaj”, komisija za naj zaposlovalca dodaja: “Poseben sijaj dajete partnerskemu odnosu z zaposlenimi”.

Dr. Roman Glaser, predsednik ŠGZ in predsednik komisije za Izbor Podravsko podjetje leta je ob tem povedal: “Vesel sem, da našo nagrado – Podravsko podjetje leta, stroka in javnost cenita kot izjemno ugledno nagrado, kar je še dodatna vrednost za vse prejemnike nagrad. Prepričan sem, da je še posebej lepo prejeti nagrado, ki jo podelijo strokovnjaki na osnovi strokovnega postopka izbora. Taka nagrada navdaja s posebnim ponosom vse vpletene. To nam sporočajo tudi vsi dosedanji prejemniki nagrad Štajerske gospodarske zbornice.”