Od ponedeljka, 16. marca, zaradi trenutnih razmer Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor deluje spremenjeno. Ambulante družinske medicine, Služba za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in Služba za zdravstveno varstvo šolskih otrok in Zobozdravstveno varstvo za otroke in odrasle ne delujejo več na ravni osebnega izbranega zdravnika ali zobozdravnika.

Nujna zobozdravstvena oskrba pacientov na vstopni točki ZD dr. Adolfa Drolca

Zobozdravstveno varstvo za otroke in odrasle poteka na Vstopni točki na lokaciji Ulica Kneza Koclja 10 –  izključno za nujne primere. Vsi ostali že naročeni zobozdravstveni pregledi in obravnave se do nadaljnjega odpovedujejo.

V nujni zobozdravstveni ambulanti na vstopni točki ZD Maribor se obravnava le paciente z nujnimi stanji:

– močan zobobol, kjer zdravilo proti bolečinam ne pomaga
– oteklina, z oteženim požiranjem in odpiranjem ust ter zvišano telesno temperaturo
– krvavitev, ki je ni mogoče zaustaviti
– poškodbe v področju zob in čeljusti

V primeru nujnega stanja prosijo, da pacienti pokličejo osebnega zobozdravnika (v kolikor ni opredeljen v ZD Maribor) ali triažnega zobozdravnika v ZD Maribor med 7:30 in 19.00 uro na telefonsko številko: 02 23 56 600 ali 02 23 56 601.

Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov poteka na Ulici kneza Koclja 10 od 8.00 do 12.00 ure in od 14.00 do 18.00 ure,  le ob predhodnem naročilu. E- pošta za obvestila in paciente se glasi: [email protected]

Zdravstveno varstvo odraslih

Ambulante družinske medicine ne delujejo več na ravni osebnega izbranega zdravnika, zato v primeru, da ste akutno oboleli ali potrebujete druge zdravstvene storitve (recepti, napotnice, medicinsko-tehnični pripomočki) pokličete na telefonsko številko 02/22 86 200 (INFO TOČKA)  in spremljajte navodila odzivnika. V primeru, da imate možnost elektronskega komuniciranja, lahko pišete na elektronski naslov [email protected].

Strokovno osebje vas bo na osnovi vaših opisanih podrobnosti napotilo na eno izmed vam najbližjih lokacij zdravstvenega doma, ki delujejo na naslednjih 5 lokacijah:

–    ZD Maribor (center) – Ulica talcev 5, 
–    ZP Nova vas – Cesta proletarskih brigad 71, 
–    ZP Tezno – Zagrebška cesta 84a, 
–    ZP Rače –  Nova ulica 5, 2327 Rače in 
–    ZP Ruše – Tovarniška cesta 51, 2342 Ruše. 

Ambulante delujejood ponedeljka do četrtka od 7.00 do 20.00 ure, v petek od 7.00 do 13.30 ure. ZP Rače in Ruše bosta delovali samo v dopoldanskem času. 

V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko pacienti pokličejo ambulanto za splošno nujno medicinsko pomoč na tel. št. 02/333 18 09. V primeru nujne medicinske pomoči pokličite telefonsko številko 112.

Zdravstveno varstvo predšolskih in šolskih otrok

V Službi za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in v Službi za zdravstveno varstvo šolskih otrok od torka 17.3.2020 do preklica ambulante delujejo na lokaciji ZD Maribor (Center) – Vošnjakova ulica 2-4 in na lokaciji ZP Nova vas – Cesta proletarskih brigad 71.

Lokacije Gosposvetska cesta 41, Jezdarska ulica 10 in ZP Hoče so od torka 17.3.2020 do nadaljnjega zaprte.

Redni preventivni pregledi za otroke in šolarje se v tem času ne bodo izvajali, izjema so preventivni pregledi dojenčkov do 12. meseca starosti, ki vključujejo obvezno cepljenje.

V specialističnih ambulantah se bodo izvajali samo pregledi z napotnico pod stopnjo nujnosti »nujno« in »zelo hitro«. Natančne informacije o delovanju posameznih ambulant so objavljene na spletni strani vsake ambulante.

Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike deluje nespremenjeno.

Vse ostale informacije o delu ambulant najdete TUKAJ.