Zaposleni so zbirali šolske potrebščine, številni so pomagali tudi s finančno donacijo v obliki poslanega SMS-sporočila. V Novi KBM so ponosni, da se je v pobudo vključila tudi Fundacija Primoža Rogliča, saj je olimpijski prvak z ženo Loro Roglič Klinc ambasador banke. Z obema se angažirajo v različnih dobrodelnih akcijah, ob začetku novega šolskega leta pa so se strinjali, da na pomoč priskočijo tistim, katerim nakup šolskih potrebščin predstavlja veliko finančno breme za družinski proračun.

Prizadevajo si za boljši svet

»Zahvaljujem se zaposlenim in Fundaciji Primoža Rogliča, saj smo znova dokazali, da skupaj lahko ustvarjamo boljši svet. V Novi KBM smo z uvedbo celovite ESG strategije nagradili naše delo na področju družbene odgovornosti, s katero prispevamo tudi k družbenemu razvoju. Ob začetku novega šolskega leta želimo vsem šolarjem, da bo zanje uspešno. V naši banki mislimo tudi na mlajše, saj v okviru certifikata družini prijazno podjetje našim zaposlenim omogočamo plačano odsotnost z dela za uvajanje otroka v vrtec,« je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof.

Nova KBM je ponosni imetnik polnega certifikata družini prijazno podjetje že od leta 2015, ki ga potrjujemo tudi z drugimi družini prijaznimi programi, ki so na voljo našim zaposlenim s ciljem, da enostavneje usklajujejo poklicno in zasebno življenje. Zaposlenim ponujamo skupno 16 ukrepov, med najbolj priljubljenimi v letu 2021 pa so bili premični delovni čas, dodatni dnevi z nadomestilom plače zaradi spremstva otroka v bolnišnici, obdaritev otrok zaposlenih in dodatne ure za obisk zdravnika za zaposlene po 50. letu starosti.