V mariborski socialni kuhinji vsak dan okoli 11. ure razdeljujejo tople obroke hrane med socialno ogrožene ljudi. V času od 1. januarja do 31. julija je bilo razdeljenih skupno 122.220 obrokov, kar pomeni 17.460 obrokov na mesec, oziroma v sedmih mesecih povprečno dnevno 574 obrokov.
Poleti beležijo upad, v hladnejših mesecih pričakujejo porast
V maju, juniju in juliju, se število ljudi, ki prevzamejo topli obrok, zmanjša. Tako je bilo povprečno število izdanih obrokov na dan v juliju 540. »V hladnejših mesecih je glede na pretekla leta mogoče ponovno predvideti porast števila uporabnikov,« nam pove Marjana Bravc iz Centra za socialno delo Maribor.
Večje število vlog
V tem mesecu so zaznali večje število vlog iz naslova uveljavljanja pravic iz javnih sredstev. »Iz tega izhaja, da bodo verjetno naše strokovne delavke ob obravnavi le-teh in ob stikih z vlagatelji zaznali nove upravičence, ki jih bodo usmerile v socialno kuhinjo,« še pove Bravceva in doda, da gre zahvala predvsem MO Maribor, ki financira program socialne kuhinje.
Lokalno