Viacom International Studios, ki je del medijskega konglomerata, pod katerega med drugim sodijo ameriško filmsko podjetje Paramount pictures in 170 največjih televizijskih mrež na svetu, je pred dnevi s svojo filmsko ekipo iz Londona, prispel v Maribor. Pri Teti Fridi so angleški filmarji preživeli tri dni, zgodba, ki bo na Channel 5 objavljena predvidoma poleti, bo dosegla več milijonsko občinstvo. Pri Viacomu predvidevajo, da bodo oddajo prodali tudi drugim televizijam v njihovi mreži, zanimanje so že izkazali iz Nizozemske, Avstralije in ZDA.

Uroš Mlakar, ustanovitelj Tete Fride: »Uspel nam je velik met, o nas že zdaj poročajo največji svetovni mediji. S to oddajo pa bomo dosegli skozi izkustveno zgodbo milijonsko občinstvo. Gre za reklamo, ki je ni mogoče plačati, če samo pomislite, da 30 sekundni oglas na CNN stane 300.00 USD. Pokamo od ponosa, da nam je s sodelavci uspela zgodba, ki ne osvaja samo Slovenije, ampak ves svet. Smo ponosni sladki ambasador Limbuša,
Maribora in Slovenije.«

Od čokoladnega zajtrka do svoje unikatne čokolade

Filmska ekipa je na poti spremljala zgodbo dveh Angležinj, ki sta se odločili vikend preživeti v najbolj čokoladni vasici na svetu, v Čokoladni vasi Tete Fride. Med počitnicami v Chocolate village by the river sta dami doživeli čokoladno izkušnjo na vseh področjih. Začeli sta s čokoladnim presenečenjem ob prihodu in nadaljevali z zajtrkom za prave čokoholike. V kopalnici ju je čakala čokoladna kozmetika (zobna pasta, milo, šampon in
losjon za telo), v hladilniku pa čokoladno pivo in čokoladni gin, nad katerim sta bili še posebej navdušeni.

Posebno doživetje je bil obisk čokoladne manufakture Tete Fride, med katerim sta lahko sodelovali pri izdelavi vse bolj popularnih gourmet čokoladic Fridik. Udeležili sta se tudi čokoladne delavnice, na kateri sta navdušeno izdelovali svojo lastno čokolado in degustirali čokoladne kreacije Tete Fride ob spremljavi opernega petja v živo. Dan sta zaključili s čokoladnim jaccuzzijem in čokoladno masažo, nato pa sta si v hiški privoščili zasebnega kuharja, ki jima je pripravil vrhunsko čokoladno večerjo. Bi tudi vi poskusili polenovko z belo čokolado, zorjeni steak s porto omako in temno čokolado ali pastinakov pire z belo čokolado?

Zgodba Tete Fride navdušuje čokoholike po vsem svetu, saj so o njej poročali že drugi veliki svetovni mediji: The Independent, The Sun, Daily Mirror, Tastemade Travel, Lonely planet in Forbes.