Nagrajenci preteklega šolskega leta so postali Jaka Waldhütter, Anže Mavrič in Martin Grosek.

Foto: Elektro Maribor

V prostorih družbe Elektro Maribor je danes potekala slavnostna podelitev najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) v šolskem letu 2018/2019. Dijake je izbrala šola na podlagi njihovih dosežkov.

Vzpodbudne besede pri doseganju prihodnjih ciljev in rezultatov

Elektro Maribor je nagradilo tri SERŠ-eve najboljše  dijake. Letos so to postali Jaka Waldhütter, Tim Cof in Martin Grosek. Priznanja sta jim podelila Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, in Irena Srša Žnidarič, ravnateljica omenjene srednje šole. Nagrajencem sta čestitala za dosežke, hkrati pa jim namenila vzpodbudne besede pri doseganju prihodnjih ciljev in rezultatov.

Pomemben partner pri zaposlovanju dijakov

Sovič je ob tej priložnosti med drugim povedal, da že tradicionalno spodbujajo in nagrajujejo odlične dijake srednjih šol, ki se posvečajo elektrotehniki in računalništvu. »Iskrene čestitke so namenjene vsem trem prejemnikom znakov odličnosti Elektra Maribor ter njihovim učiteljem. Verjamemo, da bo doseganje odličnosti vodilo pri njihovem delu tudi v prihodnje,« je dodal Sovič. Srša Žnidaričeva pa je o sodelovanju šole z gospodarstvom dejala: »Podjetje Elektro Maribor in SERŠ Maribor tesno sodelujeta že vrsto let. Najdaljša oblika sodelovanja so priprave na delovodske izpite iz elektro stroke, nekaj naših dijakov pa opravlja praktično usposabljanje v Elektru Maribor, ki je naš pomemben partner pri zaposlovanju dijakov. S strokovnimi ekskurzijami nam gospodarstvo omogoča usposabljanje učiteljev in dijakov.«