Napovedi vremenoslovcev, ki so minulo soboto sicer napovedovali sneženje v večjem delu države, se niso uresničile, zato se mnogim že poraja vprašanje, ali bomo sploh dočakali zimo s snegom.

Prevetritev vremena šele v petek

Blaž Šter iz Urada za meteorologijo na Agenciji RS za okolje, je povedal, da se severovzhodni del države v teh dneh razlikuje od preostalega dela, saj je edini del v Sloveniji, kjer skozi ves dan vladata oblačnost in megla.

Blaž Šter: »Na Pohorju je prav zaradi temperaturne inverzije precej topleje. In tako bo še jutri.«

»Podobna situacija bo tudi jutri, morda bo v petek jugozahodni veter prevetril nižine v tem delu Slovenije. Do takrat bo po nižinah bolj ali manj hladno vreme, medtem ko je na Pohorju prav zaradi temperaturne inverzije precej topleje. In tako bo še jutri,« je pojasnil Šter.

V soboto še oblačno, v nedeljo sonce

Manjša otoplitev je na trenutnih prognostičnih kartah opazna konec tedna, ko je pred nami manjše poslabšanje vremena. Tudi nekaj padavin bo. »Še v soboto bo bolj oblačno, zato se bo nekoliko ogrelo. Jutra bodo toplejša, tudi temperature bodo nad lediščem, medtem ko se bodo dnevne približale tudi 10 stopinjam Celzija,« je razložil Šter in sklenil, da si na Štajerskem lahko sončne žarke ponovno obetamo šele v nedeljo.