Znamenita Sladoledarna Pingo iz Šentilja je svoja vrata odprla že v četrtek. Nepričakovano visoke februarske temperature in veliko pričakovanje Šentiljčanov sta krivca, da je bil obisk odličen že prvi dan.

“Obisk je bil neverjeten, še boljši kot prejšnja leta. Pozna se, da smo bili zelo dolgo zaprti in zdaj ko se ukrepi končno sproščajo, ljudje radi pridejo ven,” je povedal Ardit Ejupi, lastnik Sladoledarne.

Edini Slovenci na Evropskemu dnevu sladoleda

Štiriindvajsetega marca praznujemo Evropski dan sladoleda in veliko evropskih držav sodeluje pri tem praznovanju. Vsako leto ena izmed držav predlaga okus in sestavine, sodelujoče sladoledarne pa potem po tem receptu pripravijo ta okus. Praznik sladokuscev se odvija že od leta 2013, Sladoledarna Pingo pa se tekmovanju tokrat pridružuje tretjič.

“Letos je okus predlagala Španija. Imenuje se mantecado. Gre za pravo vanilijevo kremo, delano iz jajčnih rumenjakov in s pomarančnim prelivom. Zraven sodi dekoracija iz črne čokolade, ” je o letošnjem okusu povedal Ejupi. Če jih boste obiskali, si lahko mantecado tudi privoščite, veseli bodo vašega mnenja.

Letos je okus predlagala Španija. Imenuje se mantecado. Gre za pravo vanilijevo kremo, delano iz jajčnih rumenjakov in s pomarančnim prelivom. Zraven sodi dekoracija iz črne čokolade.

“Zaenkrat smo edini, ki se udeležujemo tega mednarodnega dne,” še pove priljubljeni lastnik Pinga.

Prisegamo na sezonsko

“V začetku sezone smo že dodali kar nekaj okusov,” pove Ejupi. Tudi sicer prisegajo na sezonske sladolede, zdaj so okusi predvsem spomladanski, klasike pa seveda ostajajo. Poleti nudijo precej sveže sladolede, jeseni prisegajo na oreh.

Tudi letos bodo ljubitelje sladoleda razvajali z leta 2017 nagrajenim dark smoke okusom, ki pa ga ne pripravljajo preveč pogosto, njegova priprava je namreč zelo težka in dolgotrajna.