Turistično društvo Klopotec z Zgornje Velke v občini Šentilj deluje že več kot 30 let, ves ta čas pa stremi k vključevanju mladih in spodbujanju sodelovanja z ostalimi društvi in organizacijami v kraju, občini in širše. Zavezani so organizaciji dogodkov, ki so okolju prijazni.

Kot so nam povedali, želijo z razširitvijo društvenih sekcij pokrivati več različnih področij. "S sekcijo zeliščarke Marije Snežne ozaveščamo o pomenu zdrave prehrane in načina življenja, medtem ko sekcija naša ulica krepi vezi med mladimi in starejšimi s pohodi, odbojkarskimi turnirji in drugimi športnimi aktivnostmi. Ker se zavedamo bogate kulturne dediščine, ohranjamo stare ljudske običaje – košnja, žetev, kmečke igre," sporočajo. 

Konec junija prirejajo pester tridnevni dogodek na trgu na Zgornji Velki, ki so ga poimenovali Veseli vikend. 

Ujemi ritem sveta 

V petek, 28. junija, bodo v okviru prireditve Ujemi ritem sveta na tamkajšnjem osrednjem trgu gostili folklorne skupine iz Paname, Črne gore, Avstrije in Slovenije. Energični večer, v katerem bodo obiskovalci uživali v glasbi ter ritmih iz različnih delov sveta, bo brez vstopnine. 

[[image_1_article_67150]]

[[image_2_article_67150]]

Veselica s Pajdaši

Naslednji dan, v soboto, 29. junija, bo prav tako ob 19. uri prireditev Veseli klopotec, ki jo turistično društvo organizira vse od svojega nastanka. Za dobro vzdušje bo poskrbela skupina Pajdaši, prireditev je umeščena v festival Uferlos24, ki poteka v soorganizaciji z občino Mureck iz sosednje Avstrije. Tudi na to prireditev bo vstop prost. 

Stand up večer z Vladom Novakom

V nedeljo, 30. junija, pa se obeta stand up večer z Vladom Novakom, ki se bo predstavil z monokomedijo Gajaš, arestant. Gre za nadaljevanje filma Petelinji zajtrk. Predstava se bo na trgu na Zgornji Velki začela ob 20, uri, obeta pa se večer, poln smeha in zabave, ki bo obiskovalce nasmejala do solz. Vstopnice za predstavo bodo v predprodaji v lokalnih barih in gostilnah (picerija Snežinka Zgornja Velka, Zoky's pub Šentilj, Oniks Janus Bar Sladki Vrh, Bar Borza Sveta Ana).

[[image_3_article_67150]]

"V duhu zavedanja okoljske problematike bomo dogodek izvedli v skladu z vizijo Zero-Waste, za kar smo posebej izdelali povratne ločke, s čimer želimo znatno zmanjšati količino odpadkov. Prav tako bomo goste spodbujali, da na prireditev pridejo peš ali s kolesi," so povedali organizatorji. 

Nina Donelli, Alenka Godec in Magnifico 

V juliju in avgustu na območju šentiljske občine večjih prireditev ne bo, bo pa konec avgusta v okviru Ilgovega, krajevnega in cerkvenega praznika, več dogodkov, ki jih bodo organizirali ob podpori vseh društev iz Krajevne skupnosti Šentilj. Med drugim načrtujejo koncert Nine Donelli. Predvidoma v septembru bo v kulturnem domu v Šentilju koncert Alenke Godec, novembra pa v novo večnamensko dvorano prihaja Magnifico.