V Kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana v Šentilju bo danes, v petek, 22. marca, od 17. do 21. ure velikonočni bazar, ki ga prireja Turistično društvo Šentilj. Kot nam je povedala predsednica društva Sabina Bezjak, bo imel dogodek humanitarno noto: "Želimo, da bazar postane tradicionalen. Polovico prostovoljnih prispevkov, ki jih bomo dobili v zameno za izdelke na bazarju, bomo namenili za socialno ogrožene otroke v naši občini."

Sodelovanje napovedalo več društev in organizacij 

Povabilu na velikonočni bazar so se odzvali: VDC Polž - enota Šentilj, šentiljski skavti, Pihalni orkester občine Šentilj Paloma, nogometna šola NK Paloma, zeliščarka Jožica Šerbinek iz Jakobskega Dola, Osnovna šola Rudolfa Maistra Šentilj, Vrtec Šentilj, Društvo upokojencev Šentilj, različne ustvarjalke mojstrovin, Aleksandra Karlatec ter PGD Šentilj in Ceršak. 

Izdelke na temo velike noči, ki jih bo na bazarju ponujalo turistično društvo, so otroci in člani društva ustvarjali na sredini velikonočni kreativni delavnici. 

[[image_1_article_64458]]

Ob tem so člani turističnega društva včeraj z vrtčevsko skupino otrok Klobuki na vrbove veje v krožišču v Šentilju izobesili nekaj zajčkov, ki so jih sami izdelali. 

[[image_2_article_64458]]

Danes je tudi svetovni dan voda 

Turistično društvo Šentilj bo sicer danes zaznamovalo svetovni dan voda. Ob tej priložnosti bo v Knjižnici Šentilj od 9. ure dalje knjižničarka otrokom prebirala pravljice, nakar sledi poustvarjalna delavnica. Otroci bodo deklamirali pesem Teta voda. "Torej vabljeni v knjižnico v Šentilj, da skupaj, da skupaj obeležimo svetovni dan voda."