Po enoletnem izostanku Krajevna organizacija Rdečega križa Šentilj ta teden prireja 17. dobrodelni koncert, ki bo v igralniško zabaviščnem centru Mond v Šentilju potekal to sredo, 11. maja, ob 19.00 uri. V tednu Rdečega križa vam bodo tudi tokrat pričarali lep večer pesmi in humorja. Nastopili bodo: Tanja Žagar, Oto Vrhovnik, Saša Šauperl, Rudi Šantl, Dunja Vrhovnik, Nataša Trobentar Majcen, Sergej Rupreht in Pihalni orkester Paloma Šentilj.

Zadnja leta z zbranimi sredstvi pomagajo socialno šibkim družinam in posameznikom

Donacije in prispevke, zaželen prostovoljni prispevek je 10 evrov, bodo namenili za pomoč družinam v stiski. “Zadnja leta izkupiček od dobrodelnih koncertov vedno namenimo za socialno šibke družine. Socialnih težav je vedno več, pomagali smo tudi več družinam po požarih, v tem trenutku denimo rešujemo žensko, ki v 21. stoletju nima elektrike, prav tako skrbimo za nekaj ukrajinskih družin v občini in še bi lahko našteval,” nam je povedal predsednik Krajevne organizacije Rdečega križa Šentilj Stanislav Žebela in dodal, da imajo na računu Rdečega križa vedno nekaj sredstev, tako da lahko kadarkoli pomagajo. “Na srečo se nam še ni zgodilo, da bi morali komu odreči pomoč, ker na računu ni bilo denarja. Nekaj sredstev pridobimo s tem koncertom, izvajamo pa še druge aktivnosti, da pridobivamo sponzorje in posledično finančna sredstva.”

Dobrodelni koncert 2020

Dobrodelni koncert 2020

Dobrodelni koncert 2020

S koncertom, ki ga redno prirejajo od leta 2005, je veliko dela, vedno pa ga izpeljejo na najvišji kakovostni ravni“Pričakujemo, da boste prišli v čim večjem številu, da bomo kot vedno s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega, zraven pa še uživali v programu, ki smo vam ga pripravili.”

Finančna sredstva zbirajo na transakcijskem računu:
OZ RK MARIBOR: SI56 0451 5000 0397 432 / pod konto 52010-70 – NKBM

in pri vstopu v avli IZC MOND.

Na vprašanje, koliko sredstev so zbrali na zadnjem dobrodelnem koncertu, Žebela odgovori: “Eno so sponzorska oziroma donatorska sredstva, ki jih pridobimo od naših rednih donatorjev. Te vedno aktiviramo v času koncerta, zberem pa približno od 5 do 6 tisoč evrov. Iz naslova prostovoljnih prispevkov iz koncerta pa običajno zberemo od 3 do 4 tisoč evrov. Tako da se nam je že zgodilo, da je bila skupna številka 10 tisoč evrov, kar je vsota denarja, s katero lahko kar nekaj časa delamo. Potrebno je poudariti, da je naša krajevna organizacija članica Območnega združenja Rdečega križa Maribor, ki povezuje 12 občin. Delujemo povezovalno, kar pomeni, da s pomočjo nismo vezani zgolj lokalno, ampak, če je potrebno, stopimo skupaj in pomagamo komurkoli na tem območju.”

Obiskovalce koncerta bodo organizatorji pričakali s pijačo dobrodošlice, za vstop v kazino Mond pa je potreben osebni dokument.