Športno društvo Branka Ceršak v sodelovanju z drugimi krajevnimi društvi tudi letos prireja tradicionalni Ciberški teden. V maneži Ferkove kmetije v Ceršaku v občini Šentilj se bo od 27. aprila do 7. maja zvrstilo veliko zanimivih dogodkov. 

V soboto, 27. aprila, bodo ob 17. uri postavili majsko drevo in priredili veselico s Srčnimi muzikanti. Naslednji dan, v nedeljo, 28. aprila, bo drugo tekmovanje frajtonarjev za nagrado Naj godec Slovenskih goric. Prireditev se bo začela ob 10. uri, do zdaj je svojo udeležbo prijavilo 26 glasbenikov. 

Na predvečer prvega maja, v torek, 30. aprila, pripravljajo v maneži Ceršak od 18. ure dalje kresovanje in veselico z ansamblom Sladki greh in KUD-om Ceršak. Prvega maja ob 10. uri prirejajo prvomajski piknik in srečanje pihalnih godb v organizaciji Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma in godbe iz Speilfelda.  Petega maja ob 18. uri si boste lahko ogledali komedijo Srečen zakon v izvedbi Kulturno umetniškega društva Veseli oder. Sedmega maja od 12. ure dalje bo v Ceršaku srečanje upokojencev občine Šentilj. Pričakujejo člane vseh štirih društev upokojencev v občini. 

Na golažijadi bo letos sodelovalo kar 52 ekip 

V soboto, 11. maja, od 9. ure dalje pa Športno društvo Branka Ceršak organizira že 10. Ciberški kotel, tekmovanje v kuhanju golaža in veselico z ansamblom Razigrani. Stanko Ferk, lastnik maneže v Ceršaku, nam je povedal, da so s prijavami že zaključili, golaž pa bo letos kuhalo kar 52 ekip, med njimi bodo tudi Madžari, Hrvati in Avstrijci. Hkrati bo potekal tudi blagoslov oldtajmerjev in traktorjev. Za najmlajše bo na voljo otroški kotiček. 

Lani je najboljši golaž skuhala ekipa Društva prijateljev konj Duplek 

Na lanski prav tako mednarodno obarvani golažijadi, ki je pritegnila rekordno število obiskovalcev, je sodelovalo 43 ekip. Na koncu je tretje mesto pripadlo Turističnemu društvu Šentilj, drugo ansamblu Brloga, prvo pa Društvu prijateljev konj Duplek. Turistično društvo Apače je imelo najlepše urejeno stojnico.